Το TikTok εγκαινιάζει την πλατφόρμα εκπαίδευσης «TikTok Academy».

Το TikTok κυκλοφόρησε ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες του μάρκετινγκ που ονομάζεται «TikTok Academy», το οποίο παρέχει δωρεάν μαθήματα βίντεο για το πώς να αξιοποιήσετε καλύτερα το TikTok για θέματα μάρκετινγκ, μαζί με ερευνητικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες, για να διευρύνετε ετσι τις γνώσεις σχετικά με την  εφαρμογή.

Το TikTok εγκαινιάζει την πλατφόρμα εκπαίδευσης «TikTok Academy».

Όπως εξηγείται από το TikTok:

«Μέσω της TikTok Academy, στοχεύουμε στη παροχή ισχυρών ευκαιριών μάθησης για να βοηθήσουμε τις ομάδες να γίνουν σωστοί μαρκετίστες με γνώσεις TikTok, παρέχοντας όχι μόνο τους «πώς χειρίζεσαι» το TikTok αλλά και τις βασικές πληροφορίες που θα επιτρέψουν να επιστρέψετε στην πλατφόρμα. Γνωρίζουμε ότι η κοινότητα του TikTok λατρεύει να ασχολείται με τις αγαπημένες της επωνυμίες, επομένως θέλουμε να προσφέρουμε τα εργαλεία και την τεχνογνωσία για να διατηρήσουμε αυτή τη μοναδική και συναρπαστική εμπειρία».

Όπως τα μαθήματα Blueprint του Meta και το «Flight School» του Twitter, η TikTok Academy, στοχεύει να παρέχει στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ, βασικά μαθήματα για να τους βοηθήσει να βελτιστοποιήσουν τις καμπάνιες τους, παρέχοντας παράλληλα πιο εμπεριστατωμένες σημειώσεις σχετικά με τις τάσεις και τις αλλαγές συμπεριφοράς, που είναι σημαντικό να κατανοήσουν στο πλαίσιο λειτουργίας του TikTok.

Αρχικά, οι χρήστες εγγράφονται στο TikTok Academy με ένα επαληθευμένο email, το οποίο στη συνέχεια θα σας επιτρέψει να εξερευνήσετε τα μαθήματα που προσφέρονται στην πλατφόρμα.

Όπως μπορείτε να δείτε, προς το παρόν, προσφέρονται μόνο δύο μαθήματα – «TikTok 101» και «Small Business». Υπάρχει επίσης ένα μάθημα «Commerce» που έρχεται σύντομα ως μέρος του αρχικού συνόλου των προσφορών της Ακαδημίας.

Tο «TikTok 101», για παράδειγμα, χρειάζεται 2-4 ώρες για να ολοκληρωθεί, ενώ το «Μικρές Επιχειρήσεις» μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου μία ώρα. Αν και πιθανότατα μπορείτε να το κάνετε πιο γρήγορα – αλλά φυσικά, το θέμα να παρακολουθήσετε τα μαθήματα, για να κατανοήσετε καλύτερα για το πως να μεγιστοποιήσετε τις προσπάθειες μάρκετινγκ TikTok.

Επίσης, όταν εγγραφείτε σε ένα μάθημα, θα σας παρουσιάζει πρώτα ένα σχέδιο επισκόπησης, έτσι ώστε να κατανοήσετε το πλήρες εύρος των όσων θα μάθετε.

Στη συνέχεια, παρακολουθείτε μια σειρά βίντεο για κάθε στοιχείο και στη συνέχεια ακολουθούν γρήγορες ερωτήσεις για να ελέγξετε τις γνώσεις σας.

Οι οποίες, για τους έμπειρους μαρκετίστες, είναι αρκετά εύκολες.

Γίνονται πιο δύσκολα όσο προχωράτε, φυσικά, αλλά οι περισσότερες από τις ερωτήσεις είναι αρκετά προφανείς. Αλλά  όπως είπαμε και πιο πάνω, το θέμα είναι να λάβετε γνώση και όχι να τις εκτελέσετε με ταχύτητα.

Επίσης, στο τέλος κάθε ενότητας λαμβάνετε μια πιστοποίηση για να αναγνωρίζονται οι γνώσεις σας στο TikTok, με "κονκάρδες" που απονέμονται για την ολοκλήρωση κάθε μαθήματος.

Στη συνέχεια, μπορείτε να τις αναρτήσετε στον ιστότοπό σας ή να καταχωρίσετε αυτές τις πιστοποιήσεις του TikTok Academy στο προφίλ σας στο LinkedIn, βοηθώντας έτσι την προώθηση της επάρκειας, την οποία έχετε στο TikTok.

Πηγή: https://www.socialmediatoday.com/news/tiktok-launches-tiktok-academy-marketing-education-platform/635046/. 


Τhe article was written by Mania Nine

Similar Posts