Πώς να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Θέλετε να αποκτήσετε περισσότερη αξία από τις εικόνες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Αναρωτιέστε πώς να δημιουργήσετε εικόνες που ξεχωρίζουν στη ροή και στα αποτελέσματα αναζήτησης;

 

 

Πώς να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να βελτιστοποιείτε τις εικόνες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να βελτιώσετε την ορατότητα, να προωθήσετε την ανακάλυψη και να επιτύχετε τους πιο σημαντικούς στόχους μάρκετινγκ.

 

 

Why It’s Important to Optimize Social Media Images

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την επιτυχία των αναρτήσεών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από το να σχεδιάζετε οπτικά ελκυστικά δημιουργικά μέχρι να τελειοποιήσετε τους υπότιτλους έως τη δημοσίευση στους βέλτιστους χρόνους, έχετε ήδη πολλά να λάβετε υπόψη κατά τη δημοσίευση περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Χρειάζεται λοιπόν πραγματικά να προσθέσετε βελτιστοποίηση εικόνας στη λίστα; Και βέβαια! 
Όταν βελτιστοποιείτε τις εικόνες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, λαμβάνετε μέτρα για να βελτιώσετε τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται τα δημιουργικά σας στοιχεία στις ροές των ακολούθων και στη σελίδα του οργανισμού σας. Ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζονται οι εικόνες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεπερνά κατά πολύ την αισθητική.

Οι αλγόριθμοι κοινωνικών μέσων τείνουν να δίνουν προτεραιότητα στις εικόνες που ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές και χρησιμοποιούν προτεινόμενες μορφές. Αυτό σημαίνει ότι οι βελτιστοποιημένες εικόνες μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερες εντυπώσεις και αφοσίωση, κάτι που μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα και στην ικανότητά σας να επιτύχετε τους στόχους μάρκετινγκ.

Οι βελτιστοποιημένες εικόνες μπορούν επίσης να εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό σημαίνει ότι η υιοθέτηση αυτών των τεχνικών μπορεί να αυξήσει την προβολή του περιεχομένου σας και να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες.

Πώς να βελτιστοποιήσετε τα μεγέθη εικόνας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Κάθε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων έχει το δικό της σύνολο βέλτιστων μεγεθών εικόνας και αναλογιών. Αν και υπάρχει αρκετή επικάλυψη, είναι πάντα καλύτερο να ελέγχετε ξανά τις προδιαγραφές εικόνων και να τις προσαρμόζετε όπως απαιτείται πριν από τη διασταυρούμενη ανάρτηση δημιουργικών.

 

Facebook

Ιστορικά, το Facebook έχει δώσει προτεραιότητα στις οριζόντιες εικόνες. Όμως με την πάροδο του χρόνου, η κοινωνική πλατφόρμα προσαρμόστηκε για να φιλοξενήσει τον ταχέως αυξανόμενο αριθμό χρηστών κινητών. Τον Ιανουάριο του 2022, για παράδειγμα, περισσότερο από το 80% των χρηστών του Facebook είχαν πρόσβαση στην εφαρμογή μόνο μέσω φορητών συσκευών.

Για να βελτιστοποιήσετε τις αναρτήσεις σας στο Facebook, στοχεύστε σε αναλογία διαστάσεων τετράγωνου (1:1) ή πορτραίτου (4:5). Τεχνικά, μπορείτε να ανεβάσετε οριζόντια (16:9) εικόνες. Αλλά στις οθόνες κινητών, οι τετράγωνες και πορτραίτες εικόνες καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο από ό,τι οι οριζόντιες εικόνες.

Τι διαστάσεις πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Το Facebook απαιτεί οι εικόνες τροφοδοσίας να έχουν ελάχιστο πλάτος 479 pixel. Αλλά για να διασφαλίσετε ότι οι εικόνες σας εμφανίζονται καθαρά στο ευρύτερο δυνατό φάσμα κινητών συσκευών, είναι καλύτερο να στοχεύσετε σε ένα ελάχιστο πλάτος 1200 pixel.

Το Facebook περιορίζει τις εικόνες ροής στα 2048 pixel για τη μεγαλύτερη διάσταση, αλλά μπορείτε ακόμα να ανεβάσετε μεγαλύτερες εικόνες. Εάν προσθέσετε μια μεγαλύτερη εικόνα σε μια ανάρτηση στο Facebook στο Meta Business Suite, για παράδειγμα, η πλατφόρμα μειώνει αυτόματα την εικόνα ώστε να ταιριάζει.

Είτε θέλετε να μειώσετε την κλίμακα των εικόνων είτε να προσαρμόσετε την αναλογία διαστάσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα εργαλεία του Business Suite. Ανοίξτε τον συνθέτη ανάρτησης, ανεβάστε μια εικόνα και κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι. Στη συνέχεια, επιλέξτε την αναλογία διαστάσεων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και προσαρμόστε την περικοπή όπως απαιτείται.
 

Για το Facebook Stories, ανεβάστε εικόνες με αναλογία κάθετου (9:16) για βελτιστοποίηση για προβολή σε πλήρη οθόνη σε κινητές συσκευές. Εάν κάνετε μεταφόρτωση μέσω Business Suite, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα εργαλεία επεξεργασίας για να προσαρμόσετε το δημιουργικό σας στο 9:16.

 

 

 

Instagram 

Όπως το Facebook, η βέλτιστη αναλογία διαστάσεων του Instagram έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου. Αρχικά, η πλατφόρμα επέτρεπε μόνο τετράγωνες εικόνες, αλλά αργότερα κυκλοφόρησε υποστήριξη για οριζόντιους (1,91:1) και κατακόρυφους λόγους διαστάσεων.

Καθώς η πλατφόρμα εστιάζει όλο και περισσότερο στα Reels το 2022, ο αλγόριθμος έχει επίσης αρχίσει να δίνει προτεραιότητα (και όχι απλώς να υποστηρίζει) τις εικόνες πορτρέτου. Και τον Μάιο του 2022, ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα δοκιμάζει τοποθετήσεις φωτογραφιών 9:16, πειράζοντας μια ακόμη δημιουργική αλλαγή για το Instagram.

Για να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας για τις τρέχουσες βέλτιστες πρακτικές του Instagram, στοχεύστε σε λόγο διαστάσεων 4:5.
 

 

Για να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας για τις τρέχουσες βέλτιστες πρακτικές του Instagram, στοχεύστε σε λόγο διαστάσεων 4:5.

Εάν χρησιμοποιείτε το Business Suite για να προγραμματίσετε αναρτήσεις ροής στο Instagram, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο πρόγραμμα περικοπής εικόνων. Λάβετε υπόψη ότι εάν ανεβάσετε μια εικόνα που δεν ταιριάζει στο εύρος αναλογίας διαστάσεων του Instagram (4:5 έως 1,91:1), θα πρέπει να προσαρμόσετε την αναλογία διαστάσεων για να διαγράψετε το μήνυμα σφάλματος.
 

 

Για τις ιστορίες Instagram, χρησιμοποιήστε την αναλογία διαστάσεων του Facebook Stories. Για βελτιστοποίηση για κινητές συσκευές, δημοσιεύετε πάντα κάθετες εικόνες πλήρους οθόνης (9:16) στις Ιστορίες. Εάν συμπεριλάβετε στατικές εικόνες στα reels σας στο Instagram, η αναλογία διαστάσεων 9:16 είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

 

 

 

LinkedIn

Με την πάροδο του χρόνου, η ροή του LinkedIn έχει επίσης βαρύνει από μια αναλογία οριζόντιας σε τετράγωνη ή πορτραίτου. Εάν δημιουργήσετε αναρτήσεις στην εφαρμογή LinkedIn για κινητά, θα διαπιστώσετε ότι το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας προτείνει μια τετράγωνη μορφή, η οποία είναι η μόνη προκαθορισμένη αναλογία διαστάσεων.

Για να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας στο LinkedIn, χρησιμοποιήστε αρχεία με ελάχιστο πλάτος 1200 pixel. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα ενσωματωμένα εργαλεία επεξεργασίας της εφαρμογής για κινητά για να προσαρμόσετε το ύψος και την κατάλληλη περικοπή.

 

 

Σε αντίθεση με ορισμένες άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το LinkedIn σάς επιτρέπει να ανεβάσετε κάθετες εικόνες πλήρους οθόνης στη ροή. Αλλά προσέξτε ότι οι δημοσιευμένες εικόνες δεν θα καλύπτουν την πλήρη οθόνη. Αντίθετα, το LinkedIn προσθέτει κάθετες γραμμές σε κάθετες εικόνες πλήρους οθόνης στη ροή.

Εάν σκοπεύετε να δημοσιεύσετε και να μοιραστείτε άρθρα από το προσωπικό σας προφίλ ή τη σελίδα της εταιρείας σας, σημειώστε ότι οι προτεινόμενες διαστάσεις για τις εικόνες εξωφύλλου είναι λίγο διαφορετικές από τις τυπικές προδιαγραφές εικόνων ροής. Το LinkedIn συνιστά 1280 x 720 pixel για εικόνες εξωφύλλου άρθρου. 
 

 

 

ΤικΤοκ

Στις περισσότερες περιπτώσεις, πιθανότατα θα εγγράψετε ή θα ανεβάσετε βίντεο στο TikTok. Αλλά η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης κινούμενες εικόνες. Το TikTok επιτρέπει μια ποικιλία αναλογιών διαστάσεων, που κυμαίνονται από 1,91:1 έως 9:16. Ωστόσο, για να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες TikTok για χρήστες κινητών τηλεφώνων, ανεβάστε κάθετες εικόνες πλήρους οθόνης.

 

 

Σημειώστε ότι το TikTok δεν διαθέτει ενσωματωμένο εργαλείο περικοπής. Αλλά μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων με μη αυτόματο τρόπο, τσιμπώντας για μεγέθυνση ή σύροντας για αλλαγή θέσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://www.socialmediaexaminer.com/how-to-optimize-social-media-images-2/
 

 

Similar Posts