Πώς να εκτελέσετε το 2022, καμπάνιες μάρκετινγκ για Instagram Influencers.

Θέλετε να κάνετε γνωστό το brand σας; Σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε τους influencers του Instagram αλλά δεν είστε σίγουροι πώς να ξεκινήσετε;

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να βρίσκετε και να συνεργάζεστε με δημιουργούς και παράγοντες επιρροής του Instagram που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε νέο κοινό και να χτίσετε εμπιστοσύνη.
 

Πώς να εκτελέσετε το 2022, καμπάνιες μάρκετινγκ για Instagram Influencer.

Γιατί πρέπει να συνεργάζεστε με τους Influencers του Instagram; 

Είτε διαχειρίζεστε το μάρκετινγκ Instagram για μια νέα είτε για καθιερωμένη επιχείρηση, πιθανότατα χρησιμοποιείτε μερικές τυπικές τακτικές. Για παράδειγμα, δημοσιεύετε περιεχόμενο στο Instagram και χρησιμοποιείτε hashtags για να το προωθήσετε.

Όσο χρήσιμες και αν είναι αυτές οι τακτικές, ενδέχεται να μην επιτρέψουν στην επιχείρησή σας να αναπτυχθεί όσο γρήγορα θα θέλατε ή να αποκτήσετε τις πωλήσεις ή τους δυνητικούς πελάτες που θέλετε. Δείτε όμως πώς οι influencers του Instagram μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους μάρκετινγκ που έχετε θέσει.

Παρουσιάστε την επιχείρησή σας σε νέο κοινό.

Το Instagram σας ακολουθείτε μόνο ένα μικρό ποσοστό της συνολικής αγοράς σας; Η αύξηση του κοινού σας στο Instagram μπορεί να είναι αργή, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε τα σωστά hashtags και αλληλεπιδράτε με άλλους λογαριασμούς στον κλάδο σας. 
Αν συνεργαστείτε με ανθρώπους που επηρεάζουν το Instagram, μπορείτε να αξιοποιήσετε άμεσα το σχετικό κοινό τους. Οι τυπικοί influencers έχουν συνήθως τουλάχιστον 50.000 ακόλουθους, επομένως μια συνεργασία σας δίνει την ευκαιρία να συνδεθείτε με χιλιάδες πιθανούς πελάτες σας. 

Δημιουργήστε αξιοπιστία. 

Δεν είναι πάντα εύκολο να πείσεις τους νέους πελάτες ότι η επιχείρησή σου μπορεί να λύσει τα προβλήματά τους. Για να επιβεβαιώσετε την αξιοπιστία της επιχείρησής σας, μπορεί να χρειαστεί να διαβάσουν κριτικές, να δοκιμάσουν δείγματα ή να ερευνήσουν ανταγωνιστές.

Αντίθετα, οι influnecers μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να δημιουργήσει αξιοπιστία πολύ πιο αποτελεσματικά. Εξάλλου, είναι αυτοί που γενικά προσελκύουν το κοινό λόγω της εξειδίκευσής τους. Εάν, για παράδειγμα, ένας influencer ενθουσιάζεται με την επιχείρησή σας, οι ακόλουθοι είναι πιθανό να εμπιστεύονται αυτά που λένε, κάτι που μπορεί να εξορθολογίσει το ταξίδι του πελάτη.

Επίτευξη μετρήσιμων αποτελεσμάτων

Οι influencers μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα σας να πετύχει πολλά περισσότερα από το να προσελκύσει μόνο followers ή να αποκτήσει περισσότερες εντυπώσεις και αφοσίωση.

Στην πραγματικότητα, οι influnecers μπορούν συχνά να συνεργάζονται με επιχειρήσεις για τη δημιουργία δυνητικών πελατών, τις πωλήσεις και άλλες μετατροπές. Γι'αυτό πριν κάνετε μια προώθηση ή ξεκινήσετε μια καμπάνια, ορίστε τις προσδοκίες σας και συζητήστε πως θα μετρηθεί για να βεβαιωθείτε ότι όλοι βρίσκονται στην ίδια σελίδα.

Πώς να βρείτε influencers με σωστή και μεγάλη επιρροή στο Instagram.
Το Instagram φιλοξενεί αμέτρητους δημιουργούς σχεδόν για κάθε κλάδο. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ξεκινήσετε να εντοπίζετε πιθανούς συνεργάτες για την επιχείρησή σας.

Ξεκινήστε με μια αναζήτηση Hashtag

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Instagram και πατήστε το εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού για να επισκεφτείτε την καρτέλα «Εξερεύνηση». Στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε ένα hashtag που είναι σχετικό με την επιχείρησή σας και τον κλάδο σας. Όταν εμφανιστούν τα αποτελέσματα αναζήτησης, πατήστε αυτό που εισαγάγατε για να δείτε τη σελίδα αναζήτησης hashtag. 

 

 

Το Instagram εμφανίζει αυτόματα δεκάδες από τις πιο δημοφιλείς αναρτήσεις και Reels που χρησιμοποιούν το hashtag. Πατήστε για να δείτε αναρτήσεις που ταιριάζουν με την αισθητική της επιχείρησής σας.

 

Ορισμένες από τις αναρτήσεις μπορεί να προέρχονται από επιχειρήσεις ή λιανοπωλητές. Αλλά άλλοι μπορεί να προέρχονται από influencers που θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικοί συνεργάτες για την επιχείρησή σας.  Αν εντοπίσετε μια ανάρτηση από έναν δημιουργό που θα μπορούσε να ταιριάζει σε εσας, πατήστε το εικονίδιο σελιδοδείκτη για να την αποθηκεύσετε για περαιτέρω έλεγχο.

Εάν ενδιαφέρεστε συγκεκριμένα να συνεργαστείτε με δημιουργούς για βίντεο σύντομης μορφής, μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στην καρτέλα Reels. Από τη σελίδα hashtag, είναι επίσης καλή ιδέα να ακολουθήσετε σελίδες για την επιχείρηση ή τον κλάδο σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα βλέπετε σχετικό περιεχόμενο από δημιουργούς στη ροή σας στο Instagram και μπορείτε να συνεχίσετε να δημιουργείτε μια λίστα με πιθανούς συνεργάτες.

Στη συνέχεια, επιστρέψτε στην αναζήτηση hashtag, πατήστε μερικές από τις σχετικές λέξεις και επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία. Είναι επίσης, καλή ιδέα scroll προς τα κάτω στη λίστα για να προβάλετε hashtags με λιγότερη επισκεψιμότητα, καθώς είναι πιο πιθανό να βρείτε εξειδικευμένες ετικέτες που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί.

Αναζήτηση τοποθεσίας στο Instagram.

Εάν η επιχείρησή σας έχει έναν άνετο χώρο ή παρουσία σε μια τοπική κοινότητα, είναι επίσης χρήσιμο να αναζητάτε τοποθεσία στο Instagram. Αυτό σας επιτρέπει να βρείτε παράγοντες επιρροής στην περιοχή σας και να περιορίσετε ουσιαστικά την αναζήτησή σας.

Για να αναζητήσετε τοποθεσία, επιστρέψτε στην καρτέλα "εξερεύνηση" και πατήστε το εικονίδιο του χάρτη στην επάνω δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού και εισαγάγετε το όνομα της επιχείρησής σας. Από εκεί, μπορείτε να κάνετε scroll στη λίστα με το κορυφαίο περιεχόμενο και να χρησιμοποιήσετε τη ροή εργασιών για να εντοπίσετε πιθανούς συνεργάτες.

Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα αποτελέσματα αναζήτησης βασίζονται στην τοποθεσία και όχι στο όνομα του επαγγελματικού σας λογαριασμού. Στην ροή περιεχομένου, μπορεί να δείτε περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε από την επιχείρησή σας, αλλά είναι επίσης πιθανό να δείτε δημοφιλείς αναρτήσεις από δημιουργούς με επιρροή.

Έχετε τοπικούς ανταγωνιστές; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία για να αναζητήσετε λέξεις τοποθεσίας ανταγωνιστών και να βρείτε δημιουργούς που έχουν δημοσιεύσει περιεχόμενο για αυτούς.

Ελέγξτε τις αναφορές της επιχείρησής σας.

Μερικές φορές, η εύρεση των influnecers απαιτεί πολλή έρευνα. Αλλά σε άλλες περιπτώσεις, βρίσκονται ήδη στα εισερχόμενά σας, περιμένοντας να τα ανακαλύψετε. Πρώτα, μεταβείτε στο προφίλ σας στο Instagram και ανοίξτε την καρτέλα με τα tag. Πατήστε για να αποθηκεύσετε τυχόν αναρτήσεις που φαίνεται να προέρχονται από influencers ή που περιέχουν θετικές κριτικές για την επιχείρησή σας.

 

Εφόσον το περιεχόμενο με tag είναι δημόσιο, μπορείτε να επισκεφτείτε τα προφίλ των ανταγωνιστών σας και να προβάλετε περιεχόμενο στο οποίο έχουν επισημανθεί. Αυτή η τακτική μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε (και τελικά να γίνετε φίλοι) influnecers που είναι θαυμαστές του ανταγωνισμού.

Στη συνέχεια, κάντε scroll στα DM σας για να βρείτε μηνύματα από δημιουργούς που έχουν επισημάνει την επιχείρησή σας ή έχουν μοιραστεί το περιεχόμενό τους μαζί σας. Μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο σημαία στο επάνω μέρος οποιουδήποτε DM για να παρακολουθείτε πιθανούς συνεργάτες.

Αφού κάνετε tag έναν ή περισσότερους δημιουργούς, μπορείτε να πατήσετε τον σύνδεσμο φίλτρο στα DM σας και να επιλέξετε να βλέπετε μόνο μηνύματα με σημαία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βρείτε σχετικά εύκολα συνομιλίες με influencers. Λάβετε υπόψη ότι το φίλτρο εμφανίζει συνομιλίες που ήταν ενεργές τις τελευταίες 30 ημέρες, ωστόσο, λειτουργεί μόνο για την παρακολούθηση πρόσφατων συζητήσεων.
 

 

Χρησιμοποιήστε εργαλεία ακρόασης των social media.

Το Instagram σάς ειδοποιεί αυτόματα για περιεχόμενο που αναφέρει την επιχείρησή σας. Αλλά αν ο αρχικός δημιουργός δεν σας πρόσθεσε με ετικέτα, δεν θα εμφανιστεί στην καρτέλα του περιεχομένου σας ή στα DM σας.

Με ένα εργαλείο ακρόασης των social media, μπορείτε να βρείτε περιεχόμενο που παρουσιάζει την επιχείρησή σας αλλά δεν έχει ετικέτα. Για παράδειγμα, μπορείτε να εντοπίσετε τις αναρτήσεις που σας αναφέρουν στη λεζάντα ή που αναγράφουν το όνομα της εταιρείας σας, αντί να χρησιμοποιείτε τη λαβή του Instagram.

Μόλις βρείτε αναρτήσεις που αναφέρουν την επιχείρησή σας, πατήστε για να τις αποθηκεύσετε. Είναι χρήσιμο να τα προσθέσετε σε μια συλλογή που προορίζεται αποκλειστικά για πιθανούς συνεργάτες, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε εύκολα τα άτομα με τα οποία θέλετε να συνδεθείτε.

Με ένα εργαλείο κοινωνικής ακρόασης όπως το Mention, για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις που σας ειδοποιούν για αναφορές επωνυμίας στο Instagram και σε άλλες πλατφόρμες. Μπορείτε να προσθέσετε οποιονδήποτε αριθμό εκδόσεων του ονόματος της επιχείρησής σας (συμπεριλαμβανομένων των ορθογραφικών σφαλμάτων) για να βρείτε όσο το δυνατόν περισσότερες αναφορές. Εφόσον το εργαλείο βρίσκει και σας ειδοποιεί για αναφορές αυτόματα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως χάσετε τίποτα. 

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις για ανταγωνιστές. 

Περιηγηθείτε στα Εργαλεία Μάρκετινγκ των Influencer.

Τον Οκτώβριο του 2021, το Instagram ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα δοκιμάζει εργαλεία για τη βελτίωση της διαδικασίας αναζήτησης Influencers. Οι υπό εξέταση δυνατότητες επώνυμου περιεχομένου περιλαμβάνουν εργαλεία για την εύρεση τους, τον έλεγχο των προφίλ τους και την επικοινωνία μέσω ενός αποκλειστικού φακέλου DM συνεργασίας.

Ωστόσο, μέχρι να κυκλοφορήσουν αυτά τα εργαλεία, μια πλατφόρμα μάρκετινγκ των influencers μπορεί να εξορθολογίσει τη διαδικασία της έρευνάς σας και να διευκολύνει τον εντοπισμό δημιουργών. Αυτά τα εργαλεία επί πληρωμή μπορούν να απλοποιήσουν κάθε βήμα της διαδικασίας. Διαθέτουν ισχυρές μηχανές αναζήτησης για να σας βοηθήσουν να βρείτε influencers με βάσει λέξεις-κλειδιά, θέσεις, τοποθεσίες ή μεγέθη κοινού.

Μπορούν επίσης να εμφανίζουν στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης και να αξιολογούν την ποιότητα του κοινού τους, ώστε να μπορείτε να δώσετε προτεραιότητα στις συνεργασίες με έμπειρους δημιουργούς. Αυτά τα εργαλεία μπορούν επίσης να διευκολύνουν τη διατήρηση μιας βάσης δεδομένων με πιθανούς δημιουργούς, αποθηκευμένη σε ένα άνετο μέρος.

Με ένα εργαλείο όπως το BuzzSumo, για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε influencers με βάσει λέξεις-κλειδιά. Στη συνέχεια, μπορείτε να σαρώσετε τη λίστα για δημιουργούς με υψηλές βαθμολογίες αυθεντίας στο Instagram—μια μέτρηση που μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους δημιουργούς με τη μεγαλύτερη επιρροή.


Πώς να συνεργαστείτε με δημιουργούς με επιρροή στο Instagram.

Αφού ολοκληρώσετε την αρχική έρευνα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια σύντομη λίστα και να αρχίσετε να προσεγγίζετε τις κορυφαίες επιλογές σας. Ας δούμε πώς να οικοδομήσουμε σχέσεις και να σχεδιάσουμε επιτυχημένες καμπάνιες που ασκούν επιρροή.

Δημιουργήστε σχέσεις με πιθανούς συνεργάτες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι καλή ιδέα να αποφύγετε να παρουσιάσετε influencers τη στιγμή που θα τα βρείτε.  Αντί να μεταβείτε κατευθείαν σε μια διαπραγμάτευση μάρκετινγκ με Influencers, χτίστε πρώτα μια σχέση.

Σε κάποιο βαθμό, μπορείτε να γνωρίσετε τους inluencers μέσω του περιεχομένου που δημοσιεύουν. Αλλά και μόνο η παρακολούθηση του περιεχομένου τους οδηγεί σε μια μονόπλευρη σχέση. Αφιερώστε χρόνο για να σχολιάζετε τακτικά το περιεχόμενο των αγαπημένων σας δημιουργών και να δείχνετε την προσωπικότητα της επιχείρησής σας.

Παρακολουθήστε Influencers στα Εισερχόμενά σας στο Instagram.

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο μάρκετινγκ επιρροής για προωθήσεις και καμπάνιες (δείτε παρακάτω), μπορείτε να παρακολουθείτε influencers και να οργανώνετε μηνύματα μέσω της πλατφόρμας επί πληρωμή της επιλογής σας. Αλλά αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε παρεμφερή εργαλεία, έχετε χρήσιμες επιλογές πέρα ​​από την εφαρμογή Instagram.

Ακριβώς όπως η εφαρμογή Instagram, το Creator Studio σάς επιτρέπει να επισημαίνετε μηνύματα από influencers που θέλετε να δώσετε προτεραιότητα. Αλλά το Creator Studio σάς επιτρέπει επίσης να προσθέτετε ετικέτες σε συνομιλίες, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τους ανθρώπους πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να επισημάνετε τους influencers με βάσει το πού βρίσκονται στη λίστα σας ή την καμπάνια όπου πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτεροι.

 

 

Πώς να συνεργαστείτε με δημιουργούς που ασκούν επιρροή στο Instagram.

Αφού ολοκληρώσετε την αρχική έρευνα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια σύντομη λίστα και να αρχίσετε να προσεγγίζετε τις κορυφαίες επιλογές σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εσωτερικές σημειώσεις και στοιχεία επικοινωνίας στο Creator Studio. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και να χτίσετε μια συνεργασία χωρίς προβλήματα.

Χαρτογραφήστε τις καμπάνιες με Influencer.

Αφού έχετε μια ιδέα για τους τύπους influencers που θα μπορούσαν να συνεργαστούν με την επιχείρησή σας, μπορείτε να σχεδιάσετε πιο αποτελεσματικά καμπάνιες επηρεασμού. Σκεφτείτε τον τύπο περιεχομένου που θα θέλατε να δημιουργήσουν οι επιρρεαστές. Για παράδειγμα, τα δώρα στο Instagram μπορεί να είναι χρήσιμα για την αύξηση του κοινού σας, ενώ οι λειτουργίες και τα tips μπορεί να είναι καλύτερες για να κάνουν τους ανθρώπους να σκεφτούν μια αγορά.

Είναι επίσης σημαντικό να σκεφτείτε τη μορφή περιεχομένου (για παράδειγμα, αναρτήσεις, reels ή ιστορίες) και τον προϋπολογισμό που μπορείτε να διαθέσετε. Σκεφτείτε εάν και πώς οι διαφημίσεις Instagram θα συνυπολογιστούν και στην καμπάνια σας, επειδή μπορεί να χρειάζεστε πρόσθετες άδειες για την προβολή διαφημίσεων με περιεχόμενο influencer. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι απαραίτητες για την προώθηση τους και τη λήψη όσων χρειάζεστε για να διασφαλίσετε την επιτυχία της καμπάνιας σας.

Θέστε στόχους για συνεργασίες με Influencer.

Καθώς κάνετε τον προϋπολογισμό, είναι χρήσιμο να λάβετε υπόψη τους στόχους για την καμπάνια σας, όπως να κερδίσετε ενα ορισμένο αριθμό νέων ακολούθων ή ένα συγκεκριμένο ποσό εσόδων από τις πωλήσεις.

Να είστε ξεκαθαροι σχετικά με τους στόχους σας, ώστε οι influencers με τους οποίους συνεργάζεστε να καταλάβουν πώς μετράτε την επιτυχία. Οι έμπειροι influencers θα πρέπει να μπορούν να εκτιμήσουν εάν ο στόχος σας είναι λογικός, δεδομένου του μεγέθους του κοινού τους, του όγκου του περιεχομένου που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν και παρόμοιων αποτελεσμάτων που έχουν επιτύχει στο παρελθόν.

Προώθηση δυνητικών συνεργατών.

Αφού επεξεργαστείτε όλες τις λεπτομέρειες της καμπάνιας σας, μπορείτε να παρουσιάσετε τους influencers και να τους ζητήσετε να συνεργαστούν μαζί σας.

 


Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλατφόρμες μάρκετινγκ για τη διαχείριση συμφωνιών και πληρωμών. Εργαλεία όπως το #paid σάς επιτρέπουν να ρυθμίζετε καμπάνιες και να προσδιορίζετε τον τύπο του influnecer με τον οποίο θέλετε να συνεργαστείτε. Στη συνέχεια, η πλατφόρμα σας συνδέει με τους δημιουργούς και απλοποιεί τις διαδικασίες προώθησης, έγκρισης και πληρωμής.

 

Μετρήστε τα αποτελέσματα της καμπάνιας.

Εάν χρησιμοποιείτε μια πλατφόρμα μάρκετινγκ επιρροής όπως το #paid, τότε η μέτρηση των αποτελεσμάτων της καμπάνιας είναι σχετικά απλή. Παρακολουθεί βασικές μετρήσεις όπως η προσέγγιση χρηστών και το κόστος ανά αποτέλεσμα, ώστε να μπορείτε να δείτε την απόδοση της επένδυσης που έχει νόημα για την επιχείρησή σας.

Ωστόσο, εάν εκτελείτε μη αυτόματα καμπάνιες επηρεασμού, θα χρειαστεί να κάνετε κάποιο προγραμματισμό για να μετρήσετε και να αποδώσετε τα αποτελέσματα με ακρίβεια. Για παράδειγμα, αν θέλετε να αποδώσετε την αύξηση του κοινού σε μια συνεργασία, θα πρεπει να ξεκινήσετε με ένα σημείο αναφοράς.

Εάν θέλετε να αποδώσετε πωλήσεις και έσοδα, είναι καλή ιδέα να εκχωρήσετε προσαρμοσμένους κωδικούς προώθησης ή διευθύνσεις URL για κάθε infuencer. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποδώσετε αποτελέσματα στον κάθε influencer, να μετρήσετε με ακρίβεια τα έσοδα και να προσδιορίσετε τους δημιουργούς με τους οποίους θα θέλατε να συνεργαστείτε ξανά σε μελλοντικές καμπάνιες.

Συμπέρασμα.

Η εύρεση influencers στο Instagram απαιτεί τη σωστή ισορροπία χρόνου, προϋπολογισμού και εργαλείων. Αλλά αν αφιερώσετε  χρόνο για να χτίσετε σχέσεις, να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους και να εκτελέσετε ελκυστικές καμπάνιες, τότε η συνεργασία με τους influencers του Instagram μπορεί να είναι ένα απίστευτα αποτελεσματικό εργαλείο για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: How to Run Instagram Influencer Marketing Campaigns in 2022 : Social Media Examiner

Similar Posts