Οι καλύτερες στιγμές για ανάρτηση στο Facebook και το Twitter το 2022.

Καταρχάς, να αναφέρουμε πως αυτοί οι οδηγοί ανάρτησης είναι πάντα κάπως αμφιλεγόμενοι και ναι, υπάρχουν πολλοί παράγοντες και στοιχεία και δεδομένα που θα επηρεάσουν την απόδοση σε σχέση με τη δική σας επωνυμία.

 

Οι καλύτερες στιγμές για ανάρτηση στο Facebook και το Twitter το 2022.

Αλλά σε γενικές γραμμές, μπορούν να σας δώσουν μια εικονα. Το Sprout Social δημοσίευσε τις τελευταίες του πληροφορίες σχετικά με τις καλύτερες στιγμές για ανάρτηση στο Facebook και στο Twitter, με βάσει τις πληροφορίες απόδοσης από τη βάση πελατών 30k+ του Sprout.

Και πάλι, αυτό δεν είναι δεσμευτικό, δεν σημαίνει ότι όλες οι επωνυμίες, οριστικά, θα δουν τη βέλτιστη απόδοση εάν δημοσιεύουν αυτές τις ώρες. Αλλά αν θέλετε να αλλάξετε τη διαδικασία ανάρτησής σας για να βελτιώσετε την απόδοση ή ίσως να σχεδιάσετε μια πιο αποτελεσματική στρατηγική, αυτές οι στιγμές, με βάσει τις τρέχουσες τάσεις αφοσίωσης, θα μπορούσαν να είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε.

Αρχικά, στο Facebook – σύμφωνα με τα δεδομένα του Sprout, η καλύτερη ώρα για να δημοσιεύσετε post στο Facebook είναι 3 π.μ., Δευτέρα έως Παρασκευή.


"Τι? 3 π.μ? Τι συμβαίνει με αυτό;»

Λοιπόν, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που θα παίξουν ρόλο σε αυτήν την ώρα.

Πρώτα απ' όλα, στις 3 π.μ., είναι πιθανό να υπάρχουν πολύ λιγότερα άτομα που δημοσιεύουν, πράγμα που σημαίνει λιγότερο ανταγωνισμό στη ροή. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι λαμβάνετε κάποια πρώιμη αφοσίωση, η οποία στη συνέχεια βοηθά στη βελτίωση της απήχησης της ανάρτησής σας, και, ας πούμε, στις 9 π.μ., όταν περισσότερα άτομα είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, αυτή η έγκαιρη απόκριση θα μπορούσε να βοηθήσει στη διασφάλιση ότι το περιεχόμενό σας θα εμφανίζεται στη συνέχεια σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους. 

Το Sprout σημειώνει επίσης ότι οι ώρες αναφέρονται στο CST και οι 3 π.μ. CST είναι επίσης:

9 π.μ. βρετανική τυπική ώρα
10 π.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης
18:00 Ανατολική Ώρα Αυστραλίας

Επειδή λοιπόν εξετάζετε την παγκόσμια αφοσίωση, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την περιφερειακή μεταβλητότητα – δηλαδή εάν και εφόσον δεν προσεγγίζετε μόνο άτομα στη ζώνη ώρας σας.

Σε κάθε περίτπωση και ανάλογα με τη βάση χρηστών του Sprout, αυτό θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός παράγοντας, επομένως αξίζει επίσης να αναλύσετε σε ποιους προσεγγίζετε, γεωγραφικά, στο Facebook Insights.

Όπως μπορείτε να δείτε στο γράφημα, από τις 3 π.μ., από Δευτέρα έως Παρασκευή, υπάρχει καλύτερη δέσμευση, ενώ την Τρίτη στις 10 π.μ. και το μεσημέρι έχει καλή ανταπόκριση.

Επίσης, το Sprout σημειώνει ότι η χειρότερη μέρα για να δημοσιεύσεις στο Facebook, όσον αφορά την αφοσίωση, είναι το Σάββατο, με την Κυριακή βέβαια να μην φαίνεται και πολύ καλύτερη.

Αξίζει να συμπεριλάβετε αυτά τα δεδομένα στα τέστ σας λοιπόν.

Ενω στο Twitter, τα δεδομένα αφοσίωσης του Sprout υποδηλώνουν ότι η καλύτερη ώρα για ανάρτηση είναι οι 9 π.μ. τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Φαίνεται ότι οι άνθρωποι είναι πιο διατεθειμένοι να συνδέονται στο Twitter στις 9 π.μ. για να ενημερωθούν για τα νέα της ημέρας – εκτός από τις Πέμπτες, όταν όλοι, υποθέτω, ανυπομονούν για το Σαββατοκύριακο;

Τα δεδομένα πιθανότατα αντικατοπτρίζουν τη φύση της ροής των tweet σε πραγματικό χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις, κάτι που θα μπορούσε να αξίζει να ληφθεί υπόψη στον προγραμματισμό σας.

Ο Sprout λέει επίσης, ότι οι καλύτερες μέρες για ανάρτηση στο Twitter είναι η Τρίτη και η Τετάρτη ενώ οι Κυριακές να είναι οι χειρότερες.

Τα παραπάνω δεδομένα παρέχουν μερικές ενδιαφέρουσες υποδείξεις για τα δικά σας πειράματα. Αλλά και πάλι, αυτό δεν είναι δεσμευτικό και υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως σημειώθηκε ήδη, που σχετίζονται με το κοινό σας και τον τρόπο με τον οποίο η κοινότητά σας αλληλεπιδρά με το περιεχόμενό σας.

Σε κάθε περίπτωση αυτά τα στοιχεία, μπορούν να σας κάνουν να σκεφτείτε την προσέγγιση ανάρτησής σας, η οποία θα μπορούσε να αναδείξει νέες ευκαιρίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://www.socialmediatoday.com/news/new-insights-highlight-the-best-times-to-post-on-facebook-and-twitter-in-20/626714/

Similar Posts