11 ιδέες με βίντεο Instagram για να προσελκύσετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες.

Αναζητάτε νέους τρόπους για να βρείτε πελάτες στο Instagram; Θέλετε να δημιουργήσετε βίντεο που θα κάνουν τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται για την επιχείρησή σας;

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε 11 κορυφαίες ιδέες βίντεο για το Instagram που έχουν σχεδιαστεί για να σας προσφέρουν περισσότερους δυνητικούς πελάτες.
 

11 ιδέες με βίντεο Instagram για να προσελκύσετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες.

Δείτε τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη δημιουργία βίντεο: 

Να είσαι ο εαυτός σου. Οι υποψήφιοι γνωρίζουν την επιχείρησή σας για πρώτη φορά; Δείξτε τους τι είναι η επιχείρησή σας και δώστε τους έναν λόγο να ακολουθήσουν τον λογαριασμό σας.

Ζήτα απλά και λίγα βήματα. Τα άτομα που σας ακολουθούν δεν είναι έτοιμα να κάνουν 20 βήματα για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Λίγα και απλά.

Πες μια ιστορία. Όταν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή ενός νέου κοινού, μια συναρπαστική ιστορία βοηθά. Η αφήγηση ιστοριών μπορεί επίσης να κάνει τους ανθρώπους να επιστρέψουν στη σελίδα για περισσότερο περιεχόμενο—και ενδεχόμενες πωλήσεις.

Κάντε το σύντομο. Το 2022, το Instagram σκοπεύει να εδραιώσει την πλατφόρμα γύρω από βίντεο σύντομης μορφής. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερο να διατηρείτε τα βίντεο σε 60 δευτερόλεπτα ή λιγότερο.

Καθώς συλλέγετε περιεχόμενο, θυμηθείτε ότι το Instagram έχει πολλά σημεία για βίντεο. Για να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας σε όλη την πλατφόρμα, σχεδιάστε να ενσωματώσετε όλους τους τύπους βίντεο Instagram:

Feed: H καλύτερη επιλογή για τετράγωνες και οριζόντια αρχεία, τα βίντεο στο feed συνήθως φαίνονται υπέροχα χωρίς να κόβουν ή να χρειάζεται προσαρμογή ή επεξεργασία. 

Reels: Τα video σύντομης μορφής μπορούν να εμπεριέχουν κείμενο, μουσική και εφέ. Τα Reels μπορούν επίσης να εμφανίζονται στη ροή, δίνοντάς τους περισσότερες ευκαιρίες απο το περιεχόμενο να προσφέρει αξία στην επιχείρηση. 

Ιστορίες: Ιδανικές για την κοινή χρήση σύντομων αποσπασμάτων ή τη συνένωση πολλών ιστοριών, οι οποίες μπορούν να εμπεριέχουν διαδραστικά αυτοκόλλητα και συνδέσμους.

Live: Εξαιρετικό για τη σύνδεση με το κοινό σας, τα live του Instagram μπορούν επίσης να εμφανίζονται στο προφίλ σας μετά το τέλος της εκδήλωσης.

 

1)    Παρουσιάστε την επιχείρησή σας.
Το βίντεο είναι μια ιδανική μορφή για να παρουσιάσετε την επιχείρησή σας σε πιθανούς πελάτες. Για να βοηθήσετε τους οπαδούς να γνωρίσουν την επιχείρησή σας, μπορείτε να δείξετε τι πουλάτε, πού εργάζεται η ομάδα σας ή τι έχετε καταφέρει.

Το κόλπο είναι να διατηρείτε το βίντεο συνοπτικό, ειδικά αν έχετε μεγάλη σειρά προϊόντων ή μεγάλη ιστορία. Για να κρατήσετε τους ανθρώπους αφοσιωμένους και να παρακολουθήσουν όλη την ιστορία, μπορείτε να κόψετε ένα μεγαλύτερο βίντεο σε πολλά μέρη. Ή μπορείτε να πειραματιστείτε με τη συμπύκνωση ή την επιτάχυνση του σε πιο γρήγορα πλάνα.

2)    Προβάλετε τις αξίες της επωνυμίας σας.
Για πολλές επιχειρήσεις, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες είναι μόνο ένα μικρό μέρος αυτού που αφορά το κοινό τους. Ευτυχώς, το βίντεο προσφέρει επίσης μια ασυναγώνιστη ευκαιρία να δείξετε τι αντιπροσωπεύει η επιχείρησή σας και να μεταδώσετε τις αξίες σας.
Πως θα το κάνετε αυτό;
Μπορείτε να προβάλετε τις αξίες μέσω μιας ταινίας σε στυλ μίνι ντοκιμαντέρ ή μιας σύντομης συνέντευξης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα βίντεο που είναι σύντομο και γλυκό, το οποίο δημιουργεί στο χρήστη συναισθήματα και θετικές εντυπώσεις για την επιχείριση σας.

3)    Εμπνεύστε τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το προϊόν σας με νέο τρόπο.
Σε πολλές περιπτώσεις, το κοινό σας γνωρίζει ήδη πώς να χρησιμοποιεί τα προϊόντα σας, ειδικά εάν τα προϊόντα σας χρησιμοποιούνται ευρέως ή η επιχείρησή σας είναι γνωστή. Πώς μπορείτε λοιπόν να τραβήξετε την προσοχή των χρήστων και να διατηρήσετε την επιχείρησή σας στην σκέψη του;
Το να δείχνετε στους ανθρώπους νέους τρόπους να χρησιμοποιούν τα προϊόντα σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμπνεύσετε τη δημιουργικότητα. Αυτή η τακτική είναι επίσης χρήσιμη για να δείξετε στους ακολούθους πώς να αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία από τα προϊόντα σας και να τους παρακινήσετε να δοκιμάσουν κάτι νέο.

4)    Δώστε στους θεατές έναν οδηγό ή συμβουλές για το DIY. 
Το να εμπνέετε τους ανθρώπους να γίνουν δημιουργικοί είναι ένας πολύ καλός τρόπος να τους κάνετε να σκεφτούν τη χρήση των προϊόντων σας. Αλλά μπορείτε να πάτε αυτήν την ιδέα ένα βήμα παραπέρα, επιδεικνύοντας μια διαδικασία βήμα προς βήμα. Δείχνοντας στους υποψήφιους πώς να κάνουν κάτι, μπορείτε να τους πάτε ένα βήμα πιο κοντά στην αγορά του προϊόντος. 

5)    Πειράξτε ένα νέο προϊόν. 
Σκοπεύετε να λανσάρετε κάτι νέο; Θέλετε να δημιουργήσετε ενδιαφέρον για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία; Αντί να μεταβείτε κατευθείαν σε περιεχόμενο που εστιάζει στις πωλήσεις, είναι καλή ιδέα να δείξτε κάποια κομμάτια του και έτσι να κρατήστε τον χρήστη σε ενδιαφέρον και αναμονή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μορφή βίντεο Instagram για να μοιραστείτε μια οπτική ή ένα δείγμα του προϊόντος. Για αυτή τη δουλειά, χάρη στον προσωρινό χαρακτήρα τους, οι ιστορίες του Instagram λειτουργούν συχνά καλύτερα. Με τις ιστορίες, μπορείτε να δημιουργήσετε υλικό πίσω από τα παρασκήνια που επιτρέπουν στους υποψήφιους να σας γνωρίσουν καλύτερα και να δημιουργήσουν μαζί σας μια πιο προσωπική σχέση.

6)    Ανακοινώστε μια νέα κυκλοφορία προϊόντος. 
Ακόμα κι αν η επιχείρησή σας έχει ήδη επιτύχει την αναγνώριση της επωνυμίας, το βίντεο Instagram είναι ιδανικό για να δείξετε το προϊόν σας σε δράση (λανσάρισμα). 
Με το Instagram Reels, μπορείτε να δώσετε στους δυνητικούς πελάτες μια γρήγορη ματιά στον τρόπο λειτουργίας του νέου σας προϊόντος ή να μοιραστείτε ιδέες για στυλ. Δημιουργώντας πολλά βίντεο σύντομης μορφής, μπορείτε να αυξήσετε την προσέγγιση χρηστών, να δημιουργήσετε ενδιαφέρον με την πάροδο του χρόνου και να διατηρήσετε το νέο σας προϊόν στην κορυφή.

7)    Κάντε μια μίνι περιήγηση στην πλήρη σειρά προϊόντων σας. 
Εάν η επιχείρησή σας τείνει να εισάγει νέα στοιχεία μία φορά τη σεζόν, τότε η ανακοίνωση μεμονωμένων λανσαρίσματος προϊόντων είναι μια λογική προσέγγιση για την αύξηση της ενδιαφέροντος. Αλλά αν φέρνετε συνεχώς νέα αντικείμενα, μια περιήγηση προϊόντων μπορεί να είναι πιο ελκυστική για το κοινό σας.

Με μια περιήγηση προϊόντων, μπορείτε να προβάλλετε πολλά στοιχεία σε ένα μόνο βίντεο και να αποκαλύψετε θέματα. Μπορείτε επίσης να δείξετε πώς συνδυάζονται τα στοιχεία ή να επιδείξετε επιλεγμένα προϊόντα, ώστε οι πελάτες να μπορούν να δουν πώς λειτουργούν.

8)    Δείξτε τη διαδικασία παραγωγής σας. 
Είτε λανσάρετε ένα νέο προϊόν είτε θέλετε να τραβήξετε την προσοχή σε ένα μακροχρόνιο best seller, η προβολή ενός προϊόντος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα κωδικού. Αλλά αντί να επιδείξετε το τελικό προϊόν, σκεφτείτε δημιουργικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να παρασύρετε το κοινό σας στα παρασκήνια.

Δείχνοντας στους θεατές πώς φτιάχνετε κάτι, μπορείτε να τους δώσετε μοναδικές πληροφορίες για την επιχείρησή σας. Σε πολλές περιπτώσεις, το περιεχόμενο βίντεό σας μπορεί να δώσει στους ανθρώπους μια εντελώς νέα εκτίμηση για τη διαδικασία σας ή για το τι έχετε καταφέρει.

9)    Επισημάνετε ένα χαρακτηριστικό του προϊόντος. 
Αντί να λανσάρετε ένα εντελώς νέο προϊόν, ίσως έχετε κυκλοφορήσει μια νέα δυνατότητα στο ήδη υπάρχον. Ή ίσως θέλετε να αυξήσετε την επίγνωση ορισμένων χρηστών απο τα προϋπάρχοντα χαρακτηριστικά των προϊόντων σας.

Και στις δύο περιπτώσεις, το βίντεο είναι η ιδανική μορφή για να τοποθετήσετε το προϊον σας στο ραντάρ των χρηστών. Αλλά είναι καλύτερο να μην εμβαθύνετε πολύ, ειδικά όταν ο κύριος στόχος σας είναι να προσεγγίσετε νέα άτομα, στοχεύστε σε ένα σύντομο βίντεο κινουμένων σχεδίων ή επεξήγησης.

10)    Κάνε τους ανθρώπους να γελάσουν. 
Δεν χρειάζεται κάθε βίντεο Instagram να προσφέρει μια σοβαρή ματιά στην επιχείρηση ή τα προϊόντα σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ψυχαγωγικό περιεχόμενο μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας.

11)    Χρησιμοποιήστε το Instagram Live Video για να συνδεθείτε με τους ακόλουθους σε πραγματικό χρόνο. 
Το Instagram Live είναι εξαιρετικό για τη δημιουργία αυθεντικού περιεχομένου και τη σύνδεση με τους ακόλουθους σε πραγματικό χρόνο.
Αυτό συμβαίνει επειδή το lives σας επιτρέπουν να αλληλεπιδράσετε με πιθανούς πελάτες πολύ πιο άμεσα. Μπορείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους, να τους προσκαλέσετε να συμμετάσχουν στο live και να τους πείσετε να κάνουν το επόμενο βήμα.

Συμπέρασμα
Όταν θέλετε να επεκτείνετε τη βάση πελατών σας στο Instagram, η δημιουργία περιεχομένου βίντεο είναι απαραίτητη. Χρησιμοποιώντας αυτές τις ιδέες, μπορείτε να διασκεδάσετε και να ενημερώσετε τους νέους υποψήφιους πελάτες, ενώ παράλληλα τους προσελκύετε όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας και ετσι σιγά σιγά, τους καθοδηγείτε στην αγορά.
 

 

 

Similar Posts