Η Meta ανακοινώνει το νέο Avatar Fashion Store, με μια σειρά από συλλογές σχεδιαστών.

Τα Avatar είναι το μέλλον της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και ως εκ τούτου, η Meta θέλει να παρέχει περισσότερα μέσα αυτοέκφρασης, με την κυκλοφορία ενός νέου καταστήματος μόδας avatar, το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε Facebook, Instagram και Messenger.

 

 

Η Meta ανακοινώνει το νέο Avatar Fashion Store, με μια σειρά από συλλογές σχεδιαστών.

Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτή την εικόνα, το κατάστημα μόδας avatar της Meta θα διαθέτει μια σειρά από επιλογές ρούχων avatar, με αρχικές συλλογές από τους οίκους μόδας Balenciaga, Prada και Thom Browne. 

 

 Στο ευρύτερο πλαίσιο, το Meta θα επιτρέψει τελικά στους ψηφιακούς δημιουργούς να λανσάρουν τα δικά τους είδη μόδας avatar, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούν να πουλήσουν και στο κατάστημα, παρέχοντας νέες επιλογές δημιουργίας εσόδων τόσο για μάρκες μόδας όσο και για μεμονωμένους προγραμματιστές/ καλλιτέχνες. Κάτι παρόμοιο έγινε με το Roblox, όπου οι χρήστες αγοράζουν είδη ρούχα για τους ψηφιακούς χαρακτήρες τους ή τα αποκτούν μέσω του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, η Roblox διαθέτει μια σειρά από αποκλειστικά ψηφιακά είδη μόδας που διατίθενται από τις Gucci, GAP, Tommy Hilfiger και άλλα. 

 Η Fortnite κερδίζει επίσης το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του από την πώληση «skins» ή χαρακτήρων εντός του παιχνιδιού, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν και να προσαρμόζουν την εμφάνιση του χαρακτήρα τους στο παιχνίδι, με μια αυξανόμενη γκάμα παραλλαγών.

 

 Αυτός είναι ένας βασικός τρόπος αυτοέκφρασης μέσα σε αυτούς τους εικονικούς χώρους, όπου τα παιδιά αλληλεπιδρούν ολοένα και περισσότερο και περνούν χρόνο. Kαι οι δύο πλατφόρμες παρέχουν ένα πρότυπο, κατά κάποιο τροπο, δείχνει έμπρακτα για το πώς βλέπει το Meta να εξελίσσεται. Και από τη στιγμή που οι νέοι αυτής της γενιάς φτάσουν στην ενηλικίωση, θα μπορούσε κάλλιστα αυτές οι κοινωνικές εμπειρίες να γίνουν το πρότυπο για τη μελλοντική εικόνα μετασυμπαντος.

Στην ουσία η Meta δημιουργεί τις βάσεις τώρα, και τα avatar αποτελούν μέρος αυτού. Η Meta έκανε επίσης πρόσφατα διαθέσιμες τα avatar της στο Instagram, ενώ κυκλοφόρησε επίσης βελτιωμένα 3D avatars για χρήση τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram, με διάφορους τρόπους.

 


Η εταιρία εργάζεται επιπρόσθετα στα νέα της φωτορεαλιστικά avatar και αναπτύσσει νέους τρόπους για τη δημιουργία πιο αληθινών χαρακτήρων avatar για τον χώρο εικονικής πραγματικότητας – αν και ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Mark Zuckerberg πρόσφατα σημείωσε ότι αυτές οι πιο αληθινές απεικονίσεις μπορεί να χρησιμεύσουν ξεχωριστά σκοπό στην ψηφιακή ενασχόληση, με το καρτουνίστικο avatar σας για την καθημερινή αλληλεπίδραση και μια ρεαλιστική έκδοση, ας πούμε, επαγγελματικών συναντήσεων σε ψηφιακούς κόσμους.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, όσο περισσότερο το Meta μπορεί να κατευθύνει τους χρήστες προς τρισδιάστατους χαρακτήρες, τόσο περισσότερο οι άνθρωποι θα αισθάνονται άνετα χρησιμοποιώντας αυτές τις απεικονίσεις ως αναπαράσταση του εαυτού τους σε εικονικούς χώρους και η προσθήκη νέων επιλογών μόδας παρέχει ένα άλλο μέσο για να εκφράσετε ποιοι είστε μέσω της οθόνης doppelganger.

Τα πιο ακριβά, αποκλειστικά είδη μόδας, θα δώσουν επίσης στους χρήστες την ευκαιρία να επιδείξουν τον πλούτο, την κατάσταση, την παρουσία τους κ.λπ. Και όπως μας έδειξαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την πάροδο του χρόνου, οι αναπαραστάσεις είναι ένα τεράστιο στοιχείο, το οποίο αντανακλάται επί του παρόντος μέσω ακριβών NFT.

Αποκλειστικά, πιο σπάνια, πιο ακριβά ψηφιακά αντικείμενα αποτελούν είδη ένδειξη υπερηφάνειας για τους ανθρώπους που τα φτιάχνουν και θα καταλήξουν επίσης δημοφιλή στις πλατφόρμες της Meta.

Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται παράξενο ή ακόμα και γελοίο το ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα για το πώς φαίνονται οι ψηφιακοί τους χαρακτήρες. Αλλά οι νεότεροι χρήστες (είναι εκατομμύρια ετησίως), καθώς το όραμα του Meta θα διαμορφώνεται, αυτό θα γίνεται όλο και πιο σημαντικό στοιχείο.

Είναι μια έξυπνη κίνηση από την Zuck and Co., που ευθυγραμμίζεται με τις υπάρχουσες και τις αναδυόμενες τάσεις.

Τέλος, το Avatar Store της Meta θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ταϊλάνδη και το Μεξικό.
Ελπίζουμε να το δούμε σύντομα και στην Ευρώπη! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://www.socialmediatoday.com/news/meta-announces-new-avatar-fashion-store-featuring-a-range-of-designer-coll/625726/

 

 

Similar Posts