Πώς να αυξήσετε την απηχήση των χρηστών στα καθημερινά σας post στο Facebook;

Θέλετε περισσότερα άτομα να βλέπουν τις αναρτήσεις σας στο Facebook; Αναζητάτε νέους τρόπους για να προσελκύσετε περισσότερο κόσμο στην εταιρική σας σελίδα;

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε 4 τρόπους για να αυξήσετε την οργανική σας απήχησή στο Facebook. 
 

 

Πώς να αυξήσετε την απηχήση των χρηστών στα καθημερινά σας post στο Facebook;

1) Δημιουργήστε πραγματικές συνομιλίες - επικοινωνία. 

Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο ο αλγόριθμος του Facebook είναι εκπαιδευμένος ώστε να διατηρεί τους χρήστες, όσο τον δυνατόν περισσότερο σε αλληλεπίδραση και σε κίνηση και δίνει προτεραιότητα σε δημοσιεύσεις με άφθονα κοινοποιήσεις, αντιδράσεις και σχόλια.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το κοινό σας να αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενό σας; 

  1. Ανεβάστε νέα που δημιουργούν αίσθηση και διαφοροποιούνται απο τον ανταγωνισμό. 
  2. Θέστε ερωτήσεις στο κοινό - στόχος. Το να ζητάτε τη γνώμη των ακόλουθων σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καλλιεργήσετε μια κοινότητα και να κάνετε βασική έρευνα αγοράς, ενώ δείχνετε στους χρήστες σας πόσο εκτιμάτε τη συμβολή τους.

 

2) Παρακολούθησε τα Insights & χρησιμοποιήστε περισσότερα βίντεο.

Για χρόνια, το βίντεο αποδίδει με υψηλό ποσοστό αφοσίωσης στο Facebook, ειδικά τώρα που το facebook συνεχίζει να εισάγει νέα εργαλεία βίντεο, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε ακόμα περισσότερες επιλογές για τη δημιουργία περιεχομένου υψηλής απόδοσης στο Facebook.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι προβολής video στο facebook: 

  1. Βίντεο Facebook: μιλάμε για το προηχογραφημένο περιεχόμενο βίντεο μπορεί να έχει διάρκεια έως και 4 ώρες, δίνοντάς σας άφθονο χρόνο για να παρουσιάσετε την επιχείρηση, τα προϊόντα και την ομάδα σας.
  2. Facebook Live: τα βίντεο Facebook Live σάς επιτρέπει να συνδέεστε πιο αυθεντικά, αυξάνοντας την αφοσίωση και το ενδιαφέρον του χρήστη.
  3. Facebook Reels: τα βίντεο σύντομης μορφής, όπου μπορεί να διαρκέσει έως και 1 λεπτό, επιτρέποντάς στους καταναλώτες να δουν περιεχόμενο, το οποίο διασκεδάζει αλλά και ενημερώνει.

 

 

3) Προσθέστε με tag UGC accounts. 

Το UGC (User Generated Content) είναι θαυμαστές κάποια επωνυμίας ή επιχείρησης που την προωθούν. Παράδειγμα τέτοιου είδους περιεχομένου αποτελούν διαδικτυακές αξιολογήσεις που παρέχονται από ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου και έχουν αναλάβει ένα σημαντικό ρόλο στις επιλογές των καταναλωτών. Το UGC επηρεάζει άμεσα το χώρο του μάρκετινγκ, διότι οι καταναλωτές αποτελούν πλέον μέρος των στρατηγικών που χαράζονται γύρω από τα προωθημένα προϊόντα ή υπηρεσίες και επιδρούν πιο άμεσα στις αγοραστικές διαθέσεις των υπόλοιπων καταναλωτών.

Για να βρείτε και να μοιραστείτε τα UGC, ελέγξτε τις αναφορές της εταιρείας σας στο Facebook ή τα επώνυμα hashtag σας στο Instagram. Συνδεθείτε με τον αρχικό δημιουργό για να λάβετε άδεια να αναδημοσιεύσετε το έργο του και να το  κάνετε κοινή χρήση στη δική σας επαγγελματική σελίδα. 

 

4) Διαγωνισμός σε συνεργασία με άλλες συμπληρωματικές εταιρείες ή influencers. 

Εάν ο αριθμός των ακολούθων της σελίδας σας στο Facebook είναι σχετικά μικρός, τότε μπορεί να δυσκολευτείτε να επεκτείνετε γρήγορα την οργανική απήχηση, ειδικά αν προσπαθήσετε να το κάνετε μόνοι σας. Όταν θέλετε να επιταχύνετε την ανάπτυξη των followers, η δημιουργία συνεργασιών μπορεί να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό.

Για παράδειγμα, οι συνεργασίες με influencers, σάς επιτρέπει να αυξήσετε την αναγνωρισμότητα και την αξιοπιστία του προϊοντος, λόγω ότι προτείνετε από μια προσωπικότητα με επιρροή. Και επειδή οι συνεργασίες αυτές, αν έχουν τα ανάλογα αποτελέσματα, συχνά διαρκούν μήνες ή χρόνια, μπορούν να αυξήσουν την απήχησή σας μακροπρόθεσμα.

Επίσης, η συνεργασία δύο εταιρειών, συμπληρωματικών, μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κάνουν μια κοινή προωθητική ενέργεια που θα ενισχύσει και άλλο το όφελος του αγοραστή αλλα και θα δώσει στην έκαστοτε εταιρεία τη δυνατότητα ανταλλαγής followers. Η μια να παροτρύνει τους χρήστες της άλλης να ακολουθήσουν τις σελίδες τους. 

 


 

Similar Posts