17 στρατηγικές μάρκετινγκ για Black Friday που πρέπει να δοκιμάσετε το 2022.

Συγκεντρώσαμε τις 17 κορυφαίες στρατηγικές μάρκετινγκ για Black Friday για να σας βοηθήσουμε να ξεχωρίσετε από το πλήθος των εταιρειών.

Ο σχεδιασμός της στρατηγικής μάρκετινγκ για Black Friday είναι το κλειδί για να ξεχωρίσετε αυτή την τόσο ανταγωνιστική περίοδο. Κάθε κατάστημα διαθέτει διαφημιστικές προσφορές, οι πελάτες τις αναζητούν ενεργά,

λοιπόν, πώς τραβάτε στο μάτι;

Με την προετοιμασία και την ανάπτυξη κάποιων οργανωμένων τακτικών.

Μην αφήσετε τον σχεδιασμό της στρατηγικής μάρκετινγκ της Black Friday να σας απογοητεύσει. Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε να ξεχωρίζετε από το πλήθος σε μια πολυάσχολη ημέρα εκπτώσεων.

Ακολουθούν 17 δοκιμασμένες στρατηγικές μάρκετινγκ που πρέπει να δοκιμάσετε για την Black Friday!

17 στρατηγικές μάρκετινγκ για Black Friday που πρέπει να δοκιμάσετε το 2022

17 στρατηγικές μάρκετινγκ για την Black Friday.

1. Χρησιμοποιήστε το μάρκετινγκ κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσετε τις πωλήσεις σας καθόλη τη διάρκεια του μήνα.

2. Δημιουργήστε την αίσθηση του επείγοντος.

3. Καμπάνια email marketing.

4. Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για τους αγοραστές που σας αναζητούν στη Google.

5. Εγκαταστήστε ένα chatbot στον ιστότοπό σας για να διευκολύνετε την υποστήριξη πελατών.

6. Προσφέρετε αποκλειστικές προσφορές στους μακροχρόνιους πελάτες.

7. Δοκιμάστε να πουλήσετε απευθείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

8. Χρησιμοποιήστε hashtags για να προσεγγίσετε νέο κοινό.

9. Να έχει μια συνέχεια η επικοινωνία με τους πελάτες μετά την Black Friday.

10. Κωδικοί παραπομπής.

11. Επιβραβεύσεις ελάχιστης δαπάνης.

12. Κάντε ένα δώρο με την αγορά τους.

13. Εστιάστε στις τιμές των εγκαταλειμμένων καλαθιών σας.

14. Φτιάξτε έναν οδηγό δώρου.

15. Κάντε έναν διαγωνισμό μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

16. Εσύ τι θέλεις για την επιχείρηση σου;

17. Πάρε Θέση.

17 δοκιμασμένες στρατηγικές μάρκετινγκ της Black Friday.

Δεν υπάρχει μια ενιαία λύση για αυτές τις ημέρες, είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίζετε τους πελάτες σας και να δείτε τι θα λειτουργήσει καλύτερα για αυτούς. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές δοκιμασμένες στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν στη στρατηγική μάρκετινγκ του Black Friday.

Ρίξτε μια ματιά παρακάτω σε αυτές τις 17 στρατηγικές μάρκετινγκ της Black Friday.

1. Χρησιμοποιήστε το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσετε τις πωλήσεις σας εκ των προτέρων.

Μερικοί αγοραστές απολαμβάνουν τη διαδικασία της ευκαιρίας. Άλλοι προτιμούν να προγραμματίσουν εκ των προτέρων και να επωφεληθούν από τις πρώιμες εκπτώσεις. Μπορείτε να προσελκύσετε και τα δύο είδη αγοραστών χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσετε τις πωλήσεις σας. Μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας προσφέροντας «μυστικές προσφορές» ή να δημοσιεύσετε ακριβώς ποιες θα είναι οι προσφορές σας.

Μοιράζοντας banners αποκλειστικών προσφορών, χρονόμετρων αντίστροφης μέτρησης και άλλου ενδιαφέροντος περιεχομένου, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν προσδοκίες και να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στα καταστήματά. Και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με τους πελάτες και να απαντήσετε σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχουν σχετικά με τις εκπτώσεις σας για το Black Friday.

2. Δημιουργήστε την αίσθηση του επείγοντος.

Για να ενθουσιάσετε τους πελάτες με τα προϊόντα εκπτώσεώς σας, γράψτε ένα κείμενο που δείχνει επείγον. Η δημιουργία της αίσθησης επείγοντος ενθαρρύνει τους πελάτες να αναλάβουν δράση.

Ένας λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να δημιουργηθεί η αίσθηση του επείγοντος, είναι ότι βοηθά να τραβήξετε την προσοχή. Σε ένα πολυάσχολο φάκελο εισερχομένων, για παράδειγμα, ένα email που ξεχωρίζει και δημιουργεί μια αίσθηση επείγοντος, είναι πιο πιθανό να γίνει αντιληπτό από ένα email που δεν το κάνει.

Μπορείτε να ενθαρρύνετε τους πελάτες να ενεργούν τώρα αντί να περιμένουν. Προσφέροντας έκπτωση περιορισμένου χρόνου ή αποκλειστική πρόσβαση σε είδη πώλησης, οι πελάτες θα αισθάνονται υποχρεωμένοι να επωφεληθούν από τις προσφορές σας για τη Black Friday πριν εξαφανιστούν.

3. Καμπάνια μάρκετινγκ μέσω email.

Δημιουργήστε μια καμπάνια μάρκετινγκ μέσω email και παρακολουθήστε την απόδοση της επένδυσής σας να αυξάνεται, να μεγαλώνει και να μεγαλώνει.

Σε ποιον δεν αρέσει να λαμβάνει εκπτώσεις και προσφορές στα εισερχόμενά του κάθε μέρα;

4. Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για τους αγοραστές που αναζητούν στη Google.

Η Black Friday είναι η πρώτη είδηση του Νοεμβρίου, με τους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου να διεκδικούν μια θέση στην πρώτη σελίδα της Google. Για να κατατάξετε, πρέπει να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για τους online αγοραστές.

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε λέξεις-κλειδιά που είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν οι αγοραστές όταν αναζητούν προσφορές. Κάντε κάποια έρευνα λέξεων-κλειδιών και, στη συνέχεια, μετακινήστε αυτές τις λέξεις σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για να κάνουν τις αγορές.

5. Εγκαταστήστε ένα chatbot στον ιστότοπό σας για να διευκολύνετε την υποστήριξη πελατών.

Με περισσότερους αγοραστές έρχονται περισσότερες ερωτήσεις υποστήριξης πελατών. Δεν μπορείς να το αποφύγεις. Οι καταναλωτές πρόκειται να κάνουν συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις παραγγελίες, την αποστολή και τις επιστροφές.

Με την εγκατάσταση ενός chatbot στον ιστότοπό σας, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε και να αυτοματοποιήσετε τις υπηρεσίες υποστήριξης πελατών σας. Το chatbot μπορεί να χειριστεί τις εύκολες συχνές ερωτήσεις και όταν χρειάζεται ένας εκπρόσωπος υποστήριξης πελατών, μπορεί να παρέμβει και να αναλάβει τη συζήτηση. Αυτή η διαδικασία μπορεί να αφαιρέσει την επαναλαμβανόμενη εργασία που βαραίνει την ομάδα σας και να της δώσει χρόνο πίσω για να επικεντρωθεί σε ζητήματα μεγαλύτερης κλίμακας.

6. Χρησιμοποιήστε ένα chatbot για να βοηθήσετε τους αγοραστές να βρίσκουν προϊόντα πιο γρήγορα.

Εκτός από την αυτοματοποίηση των ερωτήσεων εξυπηρέτησης πελατών, τα chatbot AI όπως το Heyday μπορούν επίσης να βοηθήσουν στις πωλήσεις. Εάν βρείτε το σωστό, ένα chatbot μπορεί να βοηθήσει τους αγοραστές να βρουν τα προϊόντα που χρειάζονται γρήγορα και εύκολα.

Αυτό μπορεί να λειτουργήσει εάν προγραμματίσετε το chatbot σας να κάνει στους αγοραστές μια σειρά ερωτήσεων. Από εκεί, μπορούν να περιορίσουν την αναζήτηση σε μερικά συγκεκριμένα στοιχεία. Στη συνέχεια, οι αγοραστές μπορούν είτε να αγοράσουν το προϊόν στο διαδίκτυο είτε να το βρουν στο κατάστημα.

Τα chatbots μπορούν επίσης να παρέχουν εξατομικευμένες προτάσεις με βάση προηγούμενες αγορές. Και, κατά τη διάρκεια του χάους που γίνεται την Black Friday θα θέλετε βοήθεια.

7. Προσφέρετε αποκλειστικές προσφορές στους μακροχρόνιους πελάτες.

Στους ανθρώπους αρέσει να τους αναγνωρίζουν, ειδικά όταν έχουν σχέση με το εμπορικό σήμα σας. Η Black Friday σας προσφέρει την ευκαιρία να δείξετε εκτίμηση για τους πιστούς, μακροχρόνιους πελάτες.

Η προσφορά αποκλειστικών προσφορών και εκπτώσεων σε αυτούς τους πελάτες είναι μια έξυπνη τακτική μάρκετινγκ που μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση της αφοσίωσης των πελατών και στην επαναλαμβανόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα. Δείχνοντας στους πελάτες σας ότι εκτιμάτε την αφοσίωσή τους, θα τους ενθαρρύνετε να συνεχίσουν να επιστρέφουν τις ημέρες που δεν είναι Black Friday.

8. Δοκιμάστε να πουλήσετε απευθείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ερευνήσουν ένα προϊόν ή να αναζητήσουν μια επωνυμία. Σχεδόν 1 στα 2 άτομα έχουν αναφέρει ότι αναζητούν νέες μάρκες, προϊόντα ή υπηρεσίες στο Instagram.

Την Black Friday, όλοι θα αναζητούν προσφορές. Πουλώντας απευθείας σε πλατφόρμες όπως το Instagram, μπορείτε να τοποθετήσετε τα προϊόντα σας ακριβώς μπροστά στο κοινό-στόχο σας. Η πώληση των προϊόντων σας απευθείας στην εφαρμογή σημαίνει ότι είναι ακόμα πιο εύκολο για τους καταναλωτές σας να κάνουν μετατροπή.

Επίσης μπορείτε να προσεγγίσετε ένα παγκόσμιο κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το 90% των ανθρώπων ακολουθούν μια επωνυμία που κάνει προώθηση μέσα απο τα social media.

Μια εφαρμογή που θα σε βοηθήσει σε αυτό είναι το Hootsuite, μεσα απο το οποίο, μπορείτε να προγραμματίσετε τις αναρτήσεις σας στο Instagram.

9. Χρησιμοποιήστε hashtags για να προσεγγίσετε νέο κοινό.

Η Black Friday σας δίνει την ευκαιρία να προσεγγίσετε νέο κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιώντας hashtags, μπορείτε να συνδεθείτε με άτομα που ενδιαφέρονται για προσφορές Black Friday και να τους βοηθήσετε να βρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Εάν είστε έμπορος λιανικής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πχ το hashtag #blackfridayshopping ή #blackfridaydeals για να προσεγγίσετε άτομα που αναζητούν ευκαιρίες.

10. Ποια είναι η επικοινωνία με τους πελάτες μετά την Black Friday.

Είναι υπέροχο που μπορείτε να πουλήσετε έναν τόνο προϊόντων την Black Friday. Ωστόσο, η αξία ενός πελάτη για την επωνυμία σας αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Θέλετε να μετατρέψετε αυτούς τους εφάπαξ αγοραστές σε πιστούς, δια βίου πελάτες.

Μια μελέτη από το Shopify σημειώνει ότι η αξία διάρκειας ζωής του πελάτη είναι η χαμηλότερη σε περιόδους όπως η Black Friday. Έδειξε ότι για ένα επιβλητικό 64% των λιανοπωλητών, οι αγοραστές που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της Black Friday ή της Cyber Monday έχουν χαμηλότερη αξία ζωής από τους αγοραστές που αποκτήθηκαν οποιαδήποτε άλλη εποχή του έτους.

Ενω αν στη συνέχεια στείλετε ένα γρήγορο ευχαριστήριο email, μια έρευνα εξυπηρέτησης πελατών ή ζητήσετε σχόλια για την εμπειρία τους, θα βελτιώσετε την εμπειρία των πελατών σας, η οποία μπορεί να αποδώσει σε μελλοντική περίοδο.

Αφιερώνοντας χρόνο για να προσεγγίσετε πελάτες, δείχνετε ότι η επωνυμία σας εκτιμά πραγματικά τους πελάτες της και δεσμεύεστε να παρέχετε μια θετική αγοραστική εμπειρία.

11. Κωδικοί εκπτώσεων.

Γνωρίζετε ότι το μάρκετινγκ παραπομπής μπορεί να κάνει θαύματα για την επωνυμία σας. Είναι επίσης αποτελεσματικό στην προώθηση των προσφορών Black Friday.

Στείλτε κωδικούς παραπομπής στους συνδρομητές σας. Προσφέρετέ τους δωροκάρτες ή βαθύτερες εκπτώσεις ως κίνητρα. Οι παραπομπές τους έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν νέους πελάτες με το πρόσθετο πλεονέκτημα να δείχνετε αγάπη στους πιστούς πελάτες σας.

12. Επιβραβεύσεις ελάχιστης δαπάνης.

Προσφέρετε ανταμοιβές ελάχιστης δαπάνης σε συγκεκριμένα ποσά. Για παράδειγμα, εάν οι πελάτες κάνουν check out με ένα καλάθι 100€, θα μπορούσαν να δικαιούνται δωρεάν αποστολή.

Οι ανταμοιβές ελάχιστης δαπάνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τα ποσοστά μετατροπών σας και να ενθαρρύνετε τους πελάτες να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε μια επιχείρηση. Μπορεί να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό εάν οι ανταμοιβές είναι κλιμακωτές. Για παράδειγμα, ένας πελάτης που ξοδεύει 50€ μπορεί να έχει έκπτωση 10%, ενώ ένας πελάτης που ξοδεύει 100€ μπορεί να έχει έκπτωση 20%.

13. Κάντε ένα δώρο με την αγορά.

Στους ανθρώπους αρέσει να νιώθουν ότι έχουν ανταμειφθεί.

Δίνοντας στους πελάτες σας ένα δωρεάν δώρο με την αγορά τους θα τους παρακινήσετε να δράσουν. Και δημιουργούν μια αίσθηση καλής θέλησης που μπορεί να κάνει τους πελάτες να επιστρέφουν.

Φυσικά, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κάνετε δώρο κάτι που θα θέλουν πραγματικά οι πελάτες σας. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τη βάση των πελατών σας όταν επιλέγετε τι θα τους δώσετε.

Στους ανθρώπους αρέσει να νιώθουν ότι έχουν ανταμειφθεί.

Δίνοντας στους πελάτες σας ένα δώρο με την αγορά τους θα τους παρακινήσετε να δράσουν. Και δημιουργούν μια αίσθηση καλής θέλησης που μπορεί να κάνει τους πελάτες να επιστρέφουν.

Φυσικά, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κάνετε δώρο κάτι που θα θέλουν πραγματικά οι πελάτες σας. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τη βάση των πελατών σας όταν επιλέγετε τι θα τους δώσετε.

14. Εστιάστε στις τιμές των εγκαταλειμμένων καλαθιών σας.

Έχετε πάει ποτέ να κάνετε λίγη διαδικτυακή βιτρίνα και να εγκαταλείψετε το καλάθι σας, και να σας σταματήσει ένα αναδυόμενο παράθυρο; Είτε πρόκειται για μια προσφορά για έναν εκπτωτικό κωδικό είτε για μια έρευνα σχετικά με τις προθέσεις αγορών σας, αυτά τα αναδυόμενα παράθυρα μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικά.

Τα αναδυόμενα παράθυρα προορίζονται για να τραβήξουν την προσοχή σας και να μειώσουν τις χρεώσεις των εγκαταλειμμένων καλαθιών. Δώστε στους αγοραστές την ευκαιρία να εκφράσουν τις προθέσεις τους ή δώστε τους ένα κίνητρο για να ολοκληρώσουν την αγορά τους. Πιθανότατα θα μειώσετε το ποσοστό εγκατάλειψής σας.

Φροντίστε να στείλετε αυτό το αναδυόμενο παράθυρο για να εκφράσετε την περιορισμένης διάρκειας προσφορά σας μόνο για τo Black Friday.

15. Φτιάξτε έναν οδηγό δώρου.

Ένας οδηγός δώρου είναι ουσιαστικά μια επιμελημένη επιλογή των προϊόντων σας, κατηγοριοποιημένη με τρόπο που διευκολύνει τους αγοραστές να κατανοήσουν. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε έναν οδηγό «Για τον μοδάτο φίλο σας» που να τονίζει μοναδικά κομμάτια ρούχων που πουλάτε.

Οι οδηγοί δώρων βοηθούν στην προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων, στην αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπο ή στο κατάστημά σας και στη δημιουργία ενθουσιασμού για την επωνυμία σας.

16. Κάντε έναν διαγωνισμό μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας διαγωνισμός μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει στην επισκεψιμότητα στον ιστότοπο ή στο κατάστημά σας, να δημιουργήσει δυνητικούς πελάτες και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας.

Προσφέρετε ένα έπαθλο που θέλει το κοινό-στόχο σας και ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και να το μοιραστούν με τους φίλους και τους ακόλουθούς τους. Λειτουργεί ως κοινωνική απόδειξη.

Όταν ένας από τους φίλους σας προτείνει μια επωνυμία, είναι πιο πιθανό να εμπιστευτείτε αυτήν την επωνυμία. Βάλτε τους ακόλουθούς σας να επισημάνουν τους φίλους τους ή να αναδημοσιεύσουν το περιεχόμενό σας στην ιστορία τους για συμμετοχές.

Προγραμματίστε τον διαγωνισμό και τις αναρτήσεις σας εκ των προτέρων με το Hootsuite, ώστε να είστε οργανωμένοι για τη μεγάλη μέρα.

17. Εσύ τι θέλεις για την επιχείρηση σου;

Οι έμποροι λιανικής θα φωνάζουν για τις χαμηλές τιμές, τις καυτές προσφορές και τη γρήγορη παράδοση από κάθε γωνιά. Αν θέλετε να ξεχωρίσετε, πρέπει να τραβήξετε την προσοχή. Μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι νέο.

Η Deciem, για παράδειγμα, ακύρωσε εντελώς τη Black Friday. Έκλεισαν τον ιστότοπό τους και έκλεισαν τα καταστήματά τους ως ένας τρόπος για να απορρίψουν τις παρορμητικές πωλήσεις της Black Friday. Στη συνέχεια, ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν τις εκπτώσεις τους μέχρι τον Νοέμβριο.

18. Πάρε στάση

Αντί να προωθείτε τις πωλήσεις Black Friday, πώς μπορεί η εταιρεία σας να λάβει θέση; Ανεξάρτητοι έμποροι λιανικής σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να παίρνουν μια στάση ενάντια στη Black Friday και την υπερκατανάλωσή της, είτε μέσω της δωρεάς κερδών, είτε του κλείσιμο των ιστοσελίδων ή του κλεισίματος καταστημάτων.

Η μάρκα εσωρούχων Pantee, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, απενεργοποιεί τον ιστότοπό την Black Friday στο κοινό και επιτρέπει την πρόσβαση μόνο σε όσους βρίσκονται στη λίστα αλληλογραφίας της. Αυτή η τακτική χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του τεράστιου όγκου μη βιώσιμων παρορμητικών αγορών που προκαλούνται από τις προσφορές της Black Friday. Δεν πραγματοποιούν πωλήσεις και δεν προωθούν τις παρορμητικές αγορές.

Αν επιθυμείτε αποκλειστική βοήθεια στην προώθηση της εταιρεία σας, η ομάδα της ON OFF SOCIAL MEDIA θα βρίσκεται στη διάθεση σου.


Τhe article was written by Mania Nine

Similar Posts