Νέος οδηγός Meta για να βοηθήσει τους γονείς να μιλήσουν στους εφήβους τους για το Sexting.

Είτε σας αρέσει είτε όχι, το «sexting» και η αποστολή γυμνών εικόνων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων είναι πλέον κοινά στοιχεία της σύγχρονης αλληλεπίδρασης των εφήβων.

 

Νέος οδηγός Meta για να βοηθήσει τους γονείς να μιλήσουν στους εφήβους τους για το Sexting.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι νέοι το κάνουν, ούτε ότι τα παιδιά σας θα μοιράζονται εικόνες του εαυτού τους στο διαδίκτυο. Αλλά πιθανότατα γνωρίζουν πολύ καλά μια τέτοια πρακτική - και ως εκ τούτου, αξίζει να μιλήσετε στα παιδιά σας για τους κινδύνους της διαδικτυακής κοινής χρήσης με αυτόν τον τρόπο και τους κινδύνους όχι μόνο κοινής χρήσης του περιεχομένου τους, αλλά και προώθησης γυμνών που έχουν αναρτηθεί σε άλλους.

Αλλά αυτή μπορεί να είναι προφανώς μια άβολη συζήτηση, γι' αυτό η Meta δημοσίευσε έναν νέο οδηγό για να βοηθήσει τους γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους για αυτές τις επικίνδυνες πρακτικές και τα βασικά σημεία εστίασης που πρέπει να προσέχουν οι γονείς σε τέτοιες συζητήσεις.

Η επισκόπηση καλύπτει όλα τα βασικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της βασικής ….ανακούφιση για τους γονείς:

«Τα καλά νέα είναι ότι η έρευνα δείχνει ότι πολύ λιγότεροι έφηβοι στέλνουν προσωπικές εικόνες από ό,τι νομίζετε – τόσο λίγοι όσο ένας στους δέκα. Ερευνητές στον Καναδά ανακάλυψαν επίσης ότι περισσότεροι έφηβοι έχουν λάβει προσωπικές εικόνες από ό,τι τους έστειλαν, επομένως μπορεί να φαίνεται σαν μια πιο κοινή δραστηριότητα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα».
Έτσι και πάλι, ενώ μπορεί να ακούτε πολλές φλυαρίες γύρω από το sexting, αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνουν όλοι. 

«Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να πούμε στους εφήβους μας είναι ότι δεν είναι αλήθεια ότι «όλοι το κάνουν». Θα πρέπει επίσης να τους πείτε να μην αφήνουν ποτέ κανέναν να τους πιέσει να στείλουν μια οικεία εικόνα».

Ο οδηγός εξετάζει επίσης τις εκτεταμένες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ενασχόληση με τέτοιο περιεχόμενο, ακόμα κι αν κοινοποιείται από κάποιον άλλο, και πώς να συμβουλεύουμε τους εφήβους να διαγράψουν τέτοιο περιεχόμενο, εάν το λάβουν ποτέ.

«Ενθαρρύνετε τους να κάνουν στον εαυτό τους αυτές τις ερωτήσεις:

Το άτομο σε αυτήν την εικόνα εννοούσε ότι θα κοινοποιηθεί;

Εάν προήλθε από κάποιον άλλο εκτός από τον αρχικό αποστολέα, είχε άδεια από το άτομο που βρίσκεται σε αυτό;

Πώς θα ένιωθα αν κάποιος μοιραζόταν κάτι τέτοιο μαζί μου;»

Είναι μια καλή με κοινή λογική οι τρόποι αντιμετώπισης του ζητήματος και των πιο συνηθισμένων ερωτημάτων που πιθανότατα θα έχουν τα παιδιά σας σε σχέση με τα γυμνά και το sexting.
Κάτι που, ως γονιός, είναι όντως τρομακτικό. Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ γιατί η αποστολή γυμνών έχει γίνει μια κοινή πρακτική, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι έχει γίνει, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές επιπτώσεις για τους νέους που μπορεί να μην έχουν επίγνωση των συνεπειών.

Μπορείτε να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό επισκόπησης συνομιλιών του Meta εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://www.socialmediatoday.com/news/meta-shares-new-guide-to-help-parents-talk-to-their-teens-about-sexting/627430/

 


 

Similar Posts