Η καλύτερη στιγμή για ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Κάντε έρευνα πριν τη δημιουργία των posts.

Θέλετε περισσότερα άτομα να βλέπουν και να αλληλεπιδρούν με τις αναρτήσεις σας στα κοινωνικά δίκτυα; Θέλετε να μάθετε πότε πρέπει να δημοσιεύσετε ένα post ώστε να έχετε την μέγιστη προσέγγιση χρηστών και την μεγαλύτερη αφοσίωση;

Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε πώς να βρείτε την καλύτερη στιγμή για δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας έρευνα.
 

Η καλύτερη στιγμή για ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Κάντε έρευνα πριν την ανάρτηση

Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Εάν συνήθως δημοσιεύετε περιεχόμενο στα κοινωνικά μέσα σε πραγματικό χρόνο, μπορεί να μπείτε στη διαδικασία να δημοσιεύσετε όποτε έχει την μεγαλύτερη "κίνηση χρηστών". 

Στην πραγματικότητα, για τα περισσότερα κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η ώρα και η μέρα ανάρτησης είναι ένα από τα βασικά σημάδια κατάταξης. Διότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης λαμβάνουν υπόψη πότε δημοσιεύτηκε μια ανάρτηση. 
Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη στιγμή για ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Παρακάτω, θα βρείτε μια ανάλυση που δείχνει τελευταία έρευνα πότε είναι ο βέλτιστος γενικός χρόνος για κάθε κανάλι. Προσοχή! Αυτές οι προτάσεις είναι ιδανικές εάν η επιχείρησή σας είναι καινούργια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το προφίλ σας δεν έχει ακόμη αρκετά δεδομένα. Είναι επίσης χρήσιμα εάν το περιεχόμενό σας έχει χαμηλή απόδοση και πρέπει να το επαναφέρετε στο σωστό δρόμο.

Θα ανακαλύψουμε λοιπόν παρέα πώς να βρείτε την καλύτερη στιγμή για την επιχείρησή σας να δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιώντας τα αναλυτικά στοιχεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να μάθετε ποια ώρα πρέπει να δημοσιεύσετε με βάσει την απόδοση περιεχομένου στο παρελθόν και πότε το κοινό σας είναι πιο πιθανό να είναι πιο αφοσιωμένο στο μέλλον.

 

1. Πότε να δημοσιεύσετε στο Instagram

Η εύρεση της κατάλληλης ώρας και ημέρας για ανάρτηση στο Instagram δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική. Τώρα που η πλατφόρμα επανέφερε τις επιλογές χρονολογικής ροής, είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε σωστά το χρονοδιάγραμμα του περιεχομένου σας.

 

Οι καλύτερες μέρες για ανάρτηση στο Instagram.

Γενικά, οι καθημερινές είναι οι καλύτερες μέρες για ανάρτηση στο Instagram. Σύμφωνα με το Sprout Social, η ανάρτηση την Τρίτη και την Τετάρτη τείνει να δημιουργεί τη μεγαλύτερη αφοσίωση. Αντίθετα, τα Σαββατοκύριακα είναι οι χειρότερες ώρες για ανάρτηση και οι Κυριακές συνήθως έχουν τη χαμηλότερη αφοσίωση.

Οι καλύτερες στιγμές για ανάρτηση στο Instagram.

Το πιο πιθανό είναι να πετύχετε τη μέγιστη αφοσίωση στο Instagram αν δημοσιεύσετε στην αρχή της ημέρας. Η έρευνα του Sprout Social δείχνει ότι η ανάρτηση γύρω στις 11 π.μ λειτουργεί καλύτερα, αλλά πραγματικά οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ. είναι πιθανό να λειτουργήσει καλά.

Εάν το κοινό σας εκτείνεται σε πολλές ώρες της ημέρας, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη αυτές τις διαφορές κατά τον σχεδιασμό περιεχομένου. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε 11 π.μ. για κάθε ζώνη ώρας άλλο περιεχόμενο ώστε να μάθετε ποια λειτουργεί καλύτερα συνολικά.

Πώς να βρείτε την καλύτερη στιγμή για την επιχείρησή σας για ανάρτηση στο Instagram.

Ανάλογα με τον κλάδο ή το κοινό σας, η καλύτερη στιγμή για την επιχείρησή σας για ανάρτηση μπορεί να είναι νωρίτερα ή αργότερα από τα παραπάνω. Για να το βρείτε, ρίξτε μια ματιά στο Instagram Insights. Στην εφαρμογή Instagram για κινητά, μεταβείτε στον επαγγελματικό σας λογαριασμό και πατήστε το κουμπί Insights. Στη συνέχεια, πατήστε “Σύνολο ακολούθων”.

 

Κάντε scroll στο κάτω μέρος της σελίδας για να δείτε την ενότητα "Οι πιο ενεργοί χρόνοι". Πατήστε το κουμπί "Ημέρες" για να δείτε ποιες ημέρες της εβδομάδας είναι πιο ενεργές για τους ακόλουθούς σας. Πατήστε το κουμπί "Ώρες" για να λάβετε μια ωριαία ανάλυση για κάθε ημέρα. Μπορείτε να κάνετε scroll για να βρείτε τις καλύτερες ώρες για κάθε ημέρα της εβδομάδας.

 

Είναι το κοινό σας πιο ενεργό άλλες ώρες απο αυτές που έδειξε η έρευνα; Αυτές να ακολουθήσετε. Είναι καλή ιδέα να βασίζετε το πρόγραμμα δημοσίευσής σας στα δικά σας αναλυτικά στοιχεία κοινού και όχι σε τυπικές βέλτιστες πρακτικές. Με άλλα λόγια, μη διστάσετε να δοκιμάσετε τις απογευματινές ώρες εάν τότε το κοινό σας είναι πιο ενεργό.

 

2. Πότε να δημοσιεύσετε στο Facebook

Όπως το Instagram, το Facebook έχει ως προεπιλογή μια προβολή ροής που χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο της πλατφόρμας για την παροχή περιεχομένου. Όμως, όπως το Instagram, το Facebook έχει μια επιλογή "Πρόσφατης ροής" που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν scroll στο περιεχόμενο χρονολογικά. H έρευνα είναι επίσης βασική στο Facebook.

 

Οι καλύτερες μέρες για ανάρτηση στο Facebook

Οι καθημερινές τείνουν να είναι οι καλύτερες για δημοσίευση στο Facebook. Σύμφωνα με το Hootsuite, η Τρίτη και η Πέμπτη είναι οι καλύτερες μέρες για ανάρτηση. Τα δεδομένα του Sprout Social δείχνουν ότι από Δευτέρα έως Παρασκευή είναι ιδανικές για ανάρτηση στο Facebook. Και τα δύο σύνολα δεδομένων δείχνουν ότι το περιεχόμενο που δημοσιεύεται τα Σάββατα και τις Κυριακές έχει τη χαμηλότερη αφοσίωση.

Η καλύτερη ώρα για ανάρτηση στο Facebook.

Στο Facebook, η κορυφαία δραστηριότητα του κοινού τείνει να διαμορφώνεται νωρίτερα από ό,τι στο Instagram. Γενικά, οι καλύτερες ώρες για ανάρτηση στο Facebook είναι μεταξύ 8 π.μ. και το μεσημέρι.

Πώς να βρείτε την καλύτερη στιγμή για την επιχείρησή σας για ανάρτηση στο Facebook.

Για να βρείτε τις κατάλληλες ώρες για τη δημοσίευση της επιχείρησής σας, ελέγξτε το "Facebook Page Insights". Ανοίξτε το "Meta Business Manager" και μεταβείτε στη σελίδα σας στο Facebook. Επιλέξτε "Insights" από το αριστερό μενού και στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Αναρτήσεις".

 

Εδώ, μπορείτε να δείτε πότε οι ακόλοθοι της σελίδας σας είναι συνδεδεμένοι. Το γράφημα δείχνει τον συνολικό αριθμό των ακολούθων που είναι συνδεδεμένοι κάθε μέρα της εβδομάδας. Το γράφημα επίσης σάς βοηθά να οπτικοποιείτε πότε είναι συνδεδεμένοι κατα τη διάρκεια της ημέρας.

 

 

3. Πότε να δημοσιεύσετε στο TikTok

Η σωστή ρύθμιση του προγραμματισμού στο TikTok είναι απαραίτητη. Αν δεν αρχίσουν τα video να κερδίζουν αμέσως απήχηση, τότε θα δείτε πως χάνουν την αξία τους.

Οι καλύτερες μέρες για ανάρτηση στο TikTok

Οι καλύτερες μέρες για ανάρτηση στο TikTok είναι η Τρίτη και η Πέμπτη, σύμφωνα με το SocialPilot. Και οι δύο ημέρες έχουν τεράστιο χρονικό περιθωρίο για δημοσίευση περιεχομένου. Αν δημοσιεύετε βίντεο άλλες ημέρες της εβδομάδας, είναι πολύ πιο σημαντικό να δημοσιεύετε συγκεκριμένες ώρες.

Οι καλύτερες στιγμές για ανάρτηση στο TikTok.

Τις Τρίτες, η ανάρτηση μεταξύ 2 π.μ. και 9 π.μ. τείνει να δημιουργεί μεγάλη αφοσίωση. Την Πέμπτη, ανά πάσα στιγμή μεταξύ 9 π.μ. και 7 μ.μ. είναι πιθανό να είναι μια καλή επιλογή. Έχει ενδιαφέρον ότι είναι καλύτερο να αποφεύγετε τις αναρτήσεις τα Σάββατα μεταξύ 10 μ.μ. και 4 π.μ., καθώς η απόδοση τείνει να είναι η χειρότερη.

Πώς να βρείτε την καλύτερη στιγμή για την επιχείρησή σας για ανάρτηση στο TikTok.

Για να βρείτε τις κατάλληλες ώρες για τη δημοσίευση της επιχείρησής σας, ανοίξτε το TikTok Business Suite και μεταβείτε στην καρτέλα Analytics. Στην καρτέλα "Ακόλουθοι", μπορείτε να δείτε τη δραστηριότητα του κοινού ανά ημέρα ή ώρα, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις κατάλληλες ώρες για τη δημοσίευση περιεχομένου.

 

 

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την απόδοση του περιεχομένου σας. Στην καρτέλα "Επισκόπηση", μπορείτε να κάνετε σύγκριση μεταξύ "Προβολών" βίντεο που έχετε αναρτήσει, "Μου αρέσει", "Σχόλια και Κοινή χρήση" για να αναρτήσετε όταν το περιεχόμενό σας έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αφοσίωση.

Στην καρτέλα "Περιεχόμενο", μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε τα βίντεό με την καλύτερη απόδοση. Λάβετε υπόψη τις ώρες και τις ημέρες που δημοσιεύσατε ώστε να βελτιστοποιήσετε και άλλο το περιεχόμενο σας.
 

 

4. Πότε να δημοσιεύσετε στο LinkedIn


Οι καλύτερες μέρες για ανάρτηση στο LinkedIn.

Δεδομένου ότι το LinkedIn είναι ένα επαγγελματικό δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι καθημερινές είναι οι καλύτερες για ανάρτηση σε αυτό το κανάλι. Η έρευνα του Sprout Social δείχνει ότι από Τρίτη έως Πέμπτη είναι οι καλύτερες για αναρτήσεις στο LinkedIn, ενώ τα δεδομένα του Hootsuite ευνοούν την Τρίτη και την Τετάρτη. Σε κάθε περίπτωση, τα Σαββατοκύριακα είναι οι λιγότερο ελκυστικές ημέρες για ανάρτηση στο LinkedIn.

Οι καλύτερες στιγμές για ανάρτηση στο LinkedIn.

Γενικά, η έναρξη της εργάσιμης ημέρας είναι η καλύτερη στιγμή για δημοσίευση περιεχομένου στο LinkedIn. Η έρευνα δείχνει ότι μεταξύ 9 π.μ. και 10 π.μ. τείνει να είναι η βέλτιστη για τις περισσότερες επιχειρήσεις. Λάβετε υπόψη ότι εάν το κοινό σας εκτείνεται σε πολλές ζώνες ώρας, είναι χρήσιμο να στοχεύετε σε μια ώρα που είναι μεταξύ 8 π.μ. και 11 π.μ. σε όλες τις σχετικές ζώνες ώρας.

Πώς να βρείτε την καλύτερη ώρα για την επιχείρησή σας για ανάρτηση στο LinkedIn.

Σε αντίθεση με ορισμένες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, το LinkedIn δεν αποκαλύπτει πότε το κοινό σας είναι ενεργό ή συνδεδεμένο. Αντίθετα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα αναλυτικά στοιχεία επισκεπτών και περιεχομένου για να προσδιορίσετε τις καλύτερες ώρες για ανάρτηση. Μεταβείτε στη σελίδα της εταιρείας σας στο LinkedIn και κάντε κλικ στην καρτέλα Analytics. Επιλέξτε "Επισκέπτες"από το αναπτυσσόμενο μενού του Analytics. Στη συνέχεια, αναζητήστε στις προβολές σελίδας.

Στη συνέχεια, επιλέξτε "Ενημερώσεις" από το αναπτυσσόμενο μενού του "Analytics" και προβάλετε τις εμφανίσεις. Προσδιορίστε τις πιο δημοφιλείς ημέρες για τη σελίδα σας και σημειώστε τις καλύτερες ημέρες της εβδομάδας για ανάρτηση.

 

Δεδομένου ότι οι εμφανίσεις δεν ισοδυναμούν απαραίτητα με την αφοσίωση, είναι χρήσιμο να αναλύσετε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούσαν με το περιεχόμενό σας. Κάντε scroll προς τα κάτω στην ενότητα "Ενημέρωση" αφοσίωσης για να βρείτε τις αναρτήσεις που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη αφοσίωση ή την υψηλότερη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων. Για να ταξινομήσετε τα δεδομένα, κάντε κλικ στο κουμπί "Εξαγωγή" για να πραγματοποιήσετε λήψη των μετρήσεων της σελίδας σας.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Best Time to Post on Social Media: A Research-Based Approach 

 

 

Similar Posts