Το Instagram επεκτείνει τις επιλογές ελέγχου ευαίσθητου περιεχομένου.

Το Instagram ανακοίνωσε μια επέκταση των επιλογών ελέγχου ευαίσθητου περιεχομένου, τις οποίες κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο, παρέχοντας περισσότερους τρόπους στους χρήστες να διαχειρίζονται την εμπειρία τους εντός εφαρμογής.


 

Το Instagram επεκτείνει τις επιλογές ελέγχου ευαίσθητου περιεχομένου

Αρχικά, πατώντας την επιλογή «Εξερεύνηση» της εφαρμογής, το Instagram θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να διαχειρίζονται το περιεχόμενο που βλέπουν σε όλες τις ενότητες της εφαρμογής.

 

Όπως εξηγεί το Instagram:

«Από σήμερα, ο έλεγχος του ευαίσθητου περιεχομένου θα ελέχει όλες τις επιφάνειες όπου κάνουμε συστάσεις. Εκτός από την "Εξερεύνηση", θα μπορείτε πλέον να ελέγχετε τον όγκο του ευαίσθητου περιεχομένου και των λογαριασμών που βλέπετε στην "Αναζήτηση", στα "Reels", τους λογαριασμούς που ενδέχεται να ακολουθείτε, τις σελίδες που εμφανίζονται με αναζήτηση "Hashtag" και τις "προτάσεις σελίδων". Αυτή η ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη σε όλους τις επόμενες εβδομάδες."

Όπως μπορείτε να δείτε στα παραπάνω στιγμιότυπα οθόνης, τα στοιχεία ελέγχου ευαίσθητου περιεχομένου του Instagram παρέχουν τρεις επιλογές: «Περισσότερα», «Τυπικό» και «Λιγότερο».


Η "Τυπική" είναι η προεπιλεγμένη κατάσταση και θα εμποδίσει τους χρήστες να δουν κάποιο ευαίσθητο περιεχόμενο και λογαριασμούς. Το "Περισσότερα" επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ευαίσθητο περιεχόμενο και λογαριασμούς, ενώ το "Λιγότερο" σημαίνει ότι βλέπουν λιγότερο περιεχόμενο από την προεπιλεγμένη κατάσταση. Για άτομα κάτω των 18 ετών, η επιλογή "Περισσότερα" δεν είναι διαθέσιμη."

Αυτό, θα βοηθήσει στη μείωση της έκθεσης των νέων σε δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο, κάτι που προκαλεί σημαντική ανησυχία για τους γονείς, ιδιαίτερα, δεδομένου του χρόνου που τα παιδιά τους περνούν τώρα σε διαδικτυακά περιβάλλοντα.

Αυτό ενισχύθηκε περαιτέρω από την πανδημία και έτσι είναι αδύνατο για τους γονείς να παρακολουθούν αυτό που βλέπουν τα παιδιά τους ανά πάσα στιγμή. Οπότε οποιοδήποτε μέτρο για την καλύτερη προστασία τους από τα χειρότερα του διαδικτύου είναι ένα συν, καθώς επιδιώκουν τα νέα μέτρα να ελαχιστοποιήσουν τη σύγχυση και τη βλάβη που προκαλείται από αυτά.

Ο γονικός έλεγχος παρέχει επίσης πρόσθετη διασφάλιση στο Instagram καθώς πρόσθεσε τον περασμένο Δεκέμβριο νέες επιλογές ελέγχου. 

 

 

Επίσης μια λανθασμένη αναζήτηση θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε spam σελίδες πολύ εύκολα, οπότε μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε αυτά τα πρόσθετα μέτρα για να αποφύγετε την εμφάνιση απροσδόκητων και ανεπιθύμητων γραφικών στην οθόνη.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα επιλογή είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα για την IG, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσει νέα εργαλεία για την προστασία των χρηστών από αρνητικές εμπειρίες.

Για να αλλάξετε τα στοιχεία ελέγχου ευαίσθητου περιεχομένου στο Instagram:

Μεταβείτε στο προφίλ σας
Πατήστε το μενού «Ρυθμίσεις» στην επάνω δεξιά γωνία
Πατήστε "Λογαριασμός"
Πατήστε "Έλεγχος ευαίσθητου περιεχομένου"

 

 

 

 

 

 

 


Πηγή: https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-expands-sensitive-content-control-options/624982/

 

Similar Posts