Πώς να προγραμματίσετε ένα Instagram Live για περισσότερες προβολές.

Θέλετε περισσότερα άτομα να παρακολουθούν το βίντεό σας στο Instagram Live; Αναζητάτε έναν εύκολο τρόπο να ειδοποιήσετε το κοινό σας για τις επερχόμενες ζωντανές ηλεκτρονικές στιγμές;

 

Πώς να προγραμματίσετε ένα Instagram Live για περισσότερες προβολές.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις δυνατότητες προγραμματισμού Instagram Live, συμπεριλαμβανομένων υπενθυμίσεων και επιλογών προώθησης, για να ενισχύσετε το ζωντανό κοινό σας. 

Νέα δυνατότητα προγραμματισμού ζωντανού Instagram;

Μετά την πιλοτκή κυκλοφορία της προγραμματισμένης ζωντανής μετάδοσης το 2021, το Instagram αποφάσισε να επεκτείνει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες τον Ιανουάριο του 2022. Τώρα πλέον, μπορείτε να προγραμματίσετε ένα Instagram Live, ανεξάρτητα από τον κλάδο της επιχείρησή σας.
 

Πως; 

Ανακοινώστε το live στο προφίλ σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα banner που να ανακοινώνει το προγραμματισμένο live και να το ανεβάσετε στο feed της σελίδας σας. Με αυτόν τον τρόπο, όποιος επισκέπτεται το προφίλ σας ή την σελίδα σας,  μπορεί εύκολα να δει τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης και να σημειώσει το ημερολόγιό του για τη ζωντανή ροή.

Προγραμματίστε το Instagram Live

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες με το πως γίνεται:

Αντί να μεταβείτε αμέσως ζωντανά, πατήστε το εικονίδιο ημερολογίου στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Εδώ, μπορείτε να εισαγάγετε όλες τις λεπτομέρειες για την προγραμματισμένη ζωντανή ροή σας.

Στη συνέχεια, δώστε έναν τίτλο στο live σας. Μπορείτε να βάλετε ένα  σύντομο τίτλο, αλλά θα σας συμβουλεύαμε να είστε όσο το δυνατόν πιο περιγραφικοί. Γιατί:

Εάν μοιράζεστε περισσότερες λεπτομέρειες με το κοινό σας, μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερο ενδιαφέρον και να του δώσετε έναν καλύτερο λόγο να συντονιστούν όταν βγαίνετε ζωντανά.

Ακόμα, όταν θα σταλούν οι αυτοματοποιημένες υπενθυμίσεις του Instagram, στις οποίες ο χρήστης βλέπει μόνο το όνομα του λογαριασμού σας, τον ζωντανό τίτλο και την ώρα της εκδήλωσης, ένας πιο ωραίος τίτλος -πωλησιακός τίτλος, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να θυμηθούν και να συντονιστούν.

Εάν σχεδιάζετε πολλά live, οι περιγραφικοί τίτλοι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και το κοινό σας να αντιληφθούν αν τους αφορούν ή οχι και να γνωρίζουν έτσι ποιες να προωθήσουν ή να παρακολουθήσουν.

Αφού δώσετε έναν τίτλο στο live σας, ορίστε την ώρα έναρξης. Μπορείτε να προγραμματίσετε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή: από  την ερχόμενη ώρα έως και τους επόμενους 3 μήνες. Λάβετε υπόψη ότι όσο άμεσα σχεδιάσετε ένα live, τόσο περισσότερες χρόνο θα έχετε για να το προωθήσετε.
 

 

Ελέγξτε τις λεπτομέρειες και στη συνέχεια, πατήστε το μπλε κουμπί για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

 

Στη συνέχεια, ενα διαδραστικό banner με ένα εικονίδιο ημερολογίου θα εμφανιστεί αυτόματα στο προφίλ σας ακριβώς κάτω από το βιογραφικό σας. Οποιοσδήποτε επισκέπτεται το προφίλ σας μπορεί να δει τον ζωντανό τίτλο και την ώρα και οι χρήστες μπορούν να πατήσουν το banner για να ενεργοποιήσουν τις υπενθυμίσεις συμβάντων.

 

 

Τρόποι Προβολής του Instagram Live 

Προωθήστε ανα πάσα στιγμή το Instagram live. 

Για να προωθήσετε ένα live Instagram αφού το έχετε ήδη προγραμματίσει, μεταβείτε στο προφίλ σας στο Instagram και πατήστε το banner κάτω από το βιογραφικό σας. Εάν έχετε προγραμματίσει πολλές εκδηλώσεις – live, επιλέξτε αυτό που θέλετε να προωθήσετε από τη λίστα.

Στη συνέχεια, πατήστε κοινή χρήση ως ανάρτηση. Ακολουθήστε τα βήματα όπως παραπάνω για να δημιουργήσετε μια ανάρτηση εικόνας ή καρουζέλ. Ένα εικονίδιο υπενθύμισης με λεπτομέρειες εκδήλωσης θα εμφανιστεί αυτόματα στην ανάρτησή σας και οποιοσδήποτε μπορεί να επιλέξει να λάβει μια υπενθύμιση για το live σας. 

 

 

Μοιραστείτε τα προγραμματισμένα live σας σε DM και Ιστορίες. 

Η προώθηση της ζωντανής μετάδοσης μέσω αναρτήσεων μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαφημιστείτε, αλλά δεν χρειάζεται να βασίζεστε μόνο σε δημοσιεύσεις ένας άλλος τρόπος είναι με Direct Messages (DM) και Instagram Stories.

Προσθέστε σε story ένα προγραμματισμένο  Sticker

Αν έχετε προγραμματίσει περισσότερα από ένα συμβάντα ή υπενθυμίσεις, πατήστε αυτό που θέλετε να εμφανίζεται στην ιστορία.

 

Χρησιμοποιήστε το Sticker αντίστροφης μέτρησης

Εάν δεν Θέλετε το προγραμματισμένο Sticker, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αυτοκόλλητο αντίστροφης μέτρησης για να υπενθυμίσετε στους ανθρώπους για τα live σας. Δημιουργήστε μια νέα ιστορία, προσθέστε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο και επιλέξτε το αυτοκόλλητο αντίστροφης μέτρησης από τις επιλογές με τα Sticker Story.
 

Μοιραστείτε αναρτήσεις του Feed σε Stories

Βρείτε την ανάρτηση στο feed σας και πατήστε το εικονίδιο αεροπλάνου για να προσθέσετε την ανάρτηση στην ιστορία σας.

Μπορείτε να πατήσετε την προεπισκόπηση μερικές φορές για να δείτε τις επιλογές εμφάνισης για την ιστορία σας. Το Instagram εμφανίζει αυτόματα τις λεπτομέρειες της ζωντανής εκδήλωσης και το κουμπί υπενθύμισης στην ιστορία σας, καθιστώντας όσο το δυνατόν πιο εύκολη την προώθηση του live σας.

Για να τραβήξετε ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στο live σας, σκεφτείτε να προσθέσετε επιπλέον στοιχεία που δείχνουν το συμβάν. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε κινούμενα GIF για να ενθαρρύνετε τους χρήστες να ενεργοποιούν τις υπενθυμίσεις.
 

Ζωντανές επιδείξεις προϊόντων

Είτε χρησιμοποιείτε είτε όχι τα καταστήματα Instagram, μπορείτε να φιλοξενήσετε ζωντανές επιδείξεις για να αναδείξετε τη σειρά προϊόντων σας. Όταν προγραμματίζετε το live Instagram, σκεφτείτε πώς μπορείτε να προσελκύσετε τους ανθρώπους να συμμετάσχουν. Μπορεί να μοιραστείτε ένα tip για την αποτελεσματικότερη χρήση του προϊόντος σας ή να αποκαλύψετε ένα μυστικό που θέλει να μάθει το κοινό σας, όπως λεπτομέρειες σχετικά με την επόμενη κυκλοφορία του προϊόντος σας.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε τα καταστήματα Instagram, σκεφτείτε πώς μπορείτε να προωθήσετε αποτελεσματικά το προϊόν σας κατά τη διάρκεια του live. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο για αγορές στο bio Instagram ή να δημοσιεύσετε ιστορίες μe sticker πριν και μετά το live.

Ζωντανές συνεδρίες Q&A

Θέλετε να μοιραστείτε νέες πληροφορίες με το κοινό σας ή να απαντήσετε στις πιο πιεστικές ερωτήσεις των πελατών σας; Προγραμματίζοντας τη συνεδρία Q&A εκ των προτέρων, μπορείτε να προσελκύσετε όσο το δυνατόν περισσότερους συμμετέχοντες και να προσφέρετε μεγαλύτερη αξία στο κοινό σας μέσα απο την σελίδα με ουσιαστική αλληλεπίδραση.
Οι άνθρωποι μπορούν να ενεργοποιήσουν τις υπενθυμίσεις για την επόμενη συνεδρία Q&A πατώντας το εικονίδιο του κουδουνιού στην ανάρτηση ή πατώντας την υπενθύμιση στην ιστορία τους.

Ζωντανές συνομιλίες των Brands

To brands σας φιλοξενεί ζωντανές εκδηλώσεις κάθε εβδομάδα ή μήνα; Tότε ο σωστός προγραμματισμός τους εκ των προτέρων μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να συμμετέχουν με μεγαλύτερη συνέπεια. Εκμεταλλευτείτε πλήρως το όριο των 60 χαρακτήρων για τίτλους εκδηλώσεων και περιγράψτε το θέμα της εβδομάδας ή του μήνα. Στη συνέχεια, δημιουργήστε αναρτήσεις υπενθύμισης για να δημιουργήσετε buzz γύρω από τα συμβάντα σας, ημέρες ή εβδομάδες πριν.
 

 

 

Πηγή: https://www.socialmediaexaminer.com/how-to-schedule-an-instagram-live-for-more-views/

Similar Posts