Πώς να αναζητήσεις τις διαφημιστικές καμπάνιες των ανταγωνιστών στο Facebook και το Instagram.

Αναζητάτε ιδέες για να βελτιώσετε τις διαφημίσεις σας στο Facebook και στο Instagram; Αναρωτιέστε τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας;

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς μπορείτε να ερευνήσετε τις διαφημιστικές καμπάνιες των ανταγωνιστών σας στο Facebook και το Instagram και να αξιοποιήσετε όσα μάθατε για να βελτιώσετε τις δικές σας διαφημίσεις. 
 

Πώς να αναζητήσεις τις διαφημιστικές καμπάνιες των ανταγωνιστών σας στο Facebook και το Instagram.

Ερευνήστε τις διαφημίσεις Facebook και Instagram για ανταγωνιστές μέσω της βιβλιοθήκης Meta Ad Library. 

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να δείτε τις διαφημίσεις που προβάλλει οποιαδήποτε σελίδα Facebook ή λογαριασμός Instagram ανά πάσα στιγμή; Χρησιμοποιώντας τη Βιβλιοθήκη Meta Ad, μπορείτε να δείτε τις διαφημίσεις οποιασδήποτε επιχείρησης, από τους άμεσους ανταγωνιστές σας έως εταιρείες με τις οποίες θα θέλατε να ανταγωνιστείτε στο μέλλον. 


 

 

6 πράγματα που μπορείτε να μάθετε από τη βιβλιοθήκη Meta Ad

Η Βιβλιοθήκη Meta Ad μπορεί να αποκαλύψει πολλές χρήσιμες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαφημίσεις των ανταγωνιστών σας. Κάντε κλικ στο κουμπί “Προβολή λεπτομερειών διαφήμισης” σε οποιαδήποτε διαφήμιση για να μάθετε περισσότερα.

1)    Πώς τοποθετούν τις προσφορές τους οι ανταγωνιστές σας.

Η βιβλιοθήκη διαφημίσεων μπορεί να αποκαλύψει τις προσφορές και τη θέση των ανταγωνιστών σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να κατανοήσετε πώς αναπτύσσονται οι ανταγωνιστές σας και να ενημερώσετε τις προσφορές και τις προσπάθειές σας.
Για παράδειγμα, ένας ανταγωνιστής προσφέρει έκπτωση; Είναι καλή ιδέα να το έχετε κατά νου όταν σχεδιάζετε τις δικές σας εκπτώσεις ή εποχιακές προσφορές. Είναι άλλος ανταγωνιστής που προωθεί μαγνήτες; Ενδέχεται να αυξάνουν τη λίστα email τους για να προωθήσουν απευθείας στους πελάτες - ένα άλλο κανάλι που πρέπει να εξετάσετε.

2)    Ποιες πλατφόρμες χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές σας.

Οι άλλες εταιρείες του κλάδου σας διαφημίζονται κυρίως στο Facebook; Διαφημίζονται αποκλειστικά στο Instagram; Στο Messenger ή και άλλα δίκτυα προβολής;
Η βιβλιοθήκη διαφημίσεων εμφανίζει τις πλατφόρμες στις οποίες προβάλλεται κάθε διαφήμιση, ώστε να μπορείτε να δείτε ποιες πλατφόρμες χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές σας. Εάν, για παράδειγμα, άλλες επιχειρήσεις στο χώρο σας χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον το Instagram, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε ορισμένες καμπάνιες ειδικά για το Instagram.

 

 

3)    Ποιο «call to action» χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές σας.

Η Βιβλιοθήκη Meta Ad εμφανίζει ολόκληρο το μοντέλο διαφήμισης, συμπεριλαμβανομένης της παρότρυνσης για δράση – call to action (CTA). Μπορείτε επίσης να δείτε πώς η επικεφαλίδα και η περιγραφή συμπληρώνουν ή οδηγούν σε call to action για την προώθηση της δράσης.
Έχετε την τάση να επαναλαμβάνετε τα ίδια call to action για όλες τις διαφημίσεις σας στο Facebook και στο Instagram; Χρησιμοποιώντας τη Βιβλιοθήκη Meta Ad, μπορεί να βρείτε έμπνευση για να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό.


4)    Που οδηγούν οι διαφημίσεις των ανταγωνιστών σας; 

Οι σελίδες προορισμού δεν εμφανίζονται πάντα στην αναζήτηση ή στην πλοήγηση στον ιστότοπο των ανταγωνιστών σας. 
Ευτυχώς, μπορείτε να κάνετε κλικ στους συνδέσμους στις μακέτες της Βιβλιοθήκης διαφημίσεων για να επισκεφτείτε απευθείας τις σελίδες προορισμού των ανταγωνιστών σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες για το τι προσφέρουν και πώς δημιουργούν διοχετεύσεις πωλήσεων.


5)    Τι δημιουργικά  χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές σας.

Από βίντεο και εικόνες έως γραφικά και κείμενο, η Βιβλιοθήκη διαφημίσεων αποκαλύπτει όλες τις μορφές και τα δημιουργικά που χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές σας. Μπορείτε να δείτε αν προτιμούν έναν τύπο δημιουργικού έναντι ενός άλλου και αν χρησιμοποιούν μορφές που αφορούν συγκεκριμένες ιστορίες ή προϊόντα.
 

 

6)    Εάν οι ανταγωνιστές σας έχουν συνεργάτες.

Εάν οι ανταγωνιστές σας διαφημίζονται μέσω μιας άλλης επώνυμης συνεργασίας, η Βιβλιοθήκη διαφημίσεων εμφανίζει και τους δύο οργανισμούς στο επάνω μέρος της διαφήμισης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να λάβετε ιδέες για να ακολουθήσουν συνεργάτες ή influencers και ενδεχομένως να βελτιώσετε τα αποτελέσματα της καμπάνιας σας.

 

Μπορείτε να λάβετε λεπτομερείς αναφορές στη βιβλιοθήκη Μeta-διαφημίσεων για ανταγωνιστές στις ειδικές κατηγορίες. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η Βιβλιοθήκη Meta Ad εμφανίζει μόνο ενεργές διαφημίσεις. Οι διαφημίσεις εμφανίζονται στη βιβλιοθήκη εντός 24 ωρών από την πρώτη τους εμφάνιση και εξαφανίζονται όταν δεν είναι πλέον ενεργές. Αυτό σημαίνει ότι οι καμπάνιες που έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν τεθεί σε παύση δεν θα εμφανίζονται συνήθως στη Βιβλιοθήκη διαφημίσεων.

Ωστόσο, οι ανενεργές διαφημίσεις δεν εξαφανίζονται από τη Βιβλιοθήκη διαφημίσεων εάν σχετίζονται με την ειδική κατηγορία διαφημίσεων Κοινωνικά Θέματα, Εκλογές ή Πολιτικές της Meta. Οτιδήποτε σε αυτήν την κατηγορία παραμένει στη Βιβλιοθήκη διαφημίσεων για 7 χρόνια, ώστε να μπορείτε να το ερευνήσετε πολύ μετά το τέλος της καμπάνιας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.socialmediaexaminer.com/how-to-research-your-competitors-ad-campaigns-on-facebook-and-instagram/

 

 

Similar Posts