Χτίστε μακροχρόνια στρατηγική περιεχομένου στο Instagram.

Νιώθετε ότι οι αναρτήσεις σας στο Instagram πέφτουν σταδιακά, μειώνεται το reach ή το engagement; Αναρωτιέστε πώς να δημιουργήσετε μια σταθερή ροή περιεχομένου που να αγαπά το κοινό σας χωρίς να καείτε;

Σε αυτό το άρθρο, θα διαβάστε μια μακροπρόθεσμη στρατηγικής περιεχομένου Instagram που λειτουργεί, συμπεριλαμβανομένων των τύπων περιεχομένου που έχουν καλή απόδοση. 
 

Χτίστε μακροχρόνια στρατηγική περιεχομένου στο Instagram.

Πώς μια στρατηγική περιεχομένου Instagram μπορεί να μην είναι κουραστική;

Πολλοί διαχειριστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έμποροι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων επιμελούνται όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύουν στο διαδίκτυο καθημερινά. Ξοδεύουν πολύ χρόνο ερευνώντας ποιο περιεχόμενο έχει καλή απόδοση, αλλά δεν επικεντρώνονται στη δημιουργία μιας βιώσιμης μακροπρόθεσμης στρατηγικής περιεχομένου.

Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να έχετε το καλύτερο σχέδιο στον κόσμο και να γνωρίζετε ακριβώς τον τύπο περιεχομένου που θέλετε να δημοσιεύσετε, ποιον θα προσεγγίσετε με αυτό και τι hashtags θα χρησιμοποιήσετε, αλλά αν δεν είναι ένα περιεχόμενο που γίνεται αργά και με συνέπεια, τότε αυτή η στρατηγική δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας στο Instagram.

Η ανάπτυξη του Instagram βασίζεται σε μια αργή και σταθερή προσέγγιση στην οργανική ανάρτηση. Έτσι, όταν μιλάμε για τη σύνταξη μιας βιώσιμης στρατηγικής για το Instagram, αυτό που πραγματικά μιλάμε είναι να δημιουργήσετε ένα σχέδιο που μπορείτε να εκτελέσετε για εβδομάδες, μήνες και ενδεχομένως χρόνια χωρίς να κουράσετε.

1.    Προσδιορίστε το περιεχόμενο που σας αρέσει. 

Το πρώτο συστατικό αυτής της στρατηγικής είναι η δημοσίευση περιεχομένου που σας αρέσει να δημιουργείτε. Αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι μιας βιώσιμης στρατηγικής περιεχομένου Instagram, επειδή όταν δημοσιεύετε περιεχόμενο που πραγματικά απολαμβάνετε να δημιουργείτε, θα είναι λιγότερο επιβαρυντικό για την παραγωγή και ευκολότερο να παραδίδεται με συνέπεια με την πάροδο του χρόνου.

Ο τύπος περιεχομένου που απολαμβάνετε να δημοσιεύετε, είναι επίσης ο τύπος περιεχομένου που απολαμβάνετε να καταναλώνετε. Αν σας αρέσει να παρακολουθείτε Reels στο Instagram, αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι μπορεί να απολαύσετε τη δημιουργία των Reels, επειδή αυτή η μορφή μιλάει σε εσάς. Θα κατανοήσετε επίσης τις τάσεις και τις δομές που λειτουργούν καλά στα Reels, ώστε να είστε καλύτερος δημιουργός.

Είστε καλοί στο να γράφετε λεζάντες ή νιώθετε πιο άνετα να μιλάτε ζωντανά; Σας αρέσει να βγάζετε φωτογραφίες; Εάν είστε δημιουργικοί, αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πιο φυσικά περιεχόμενο για το Instagram και να αποφύγετε την κουράση σε εσας και στον χρήστη.

 

 

2. Μάθετε ποιο περιεχόμενο έχει καλή απόδοση με το κοινό σας. 

Πριν μιλήσουμε για τα διαφορετικά είδη περιεχομένου στο Instagram και για το τι κάνει καλά το καθένα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η απόδοση στο Instagram είναι πολύ υποκειμενική. Ακριβώς επειδή κάτι λειτουργεί για κάποιον άλλο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα λειτουργήσει και για εσάς. Παρακάτω, ακολουθούν τέσσερις δημοφιλείς τύποι περιεχομένου που πρέπει να συμπεριλάβετε στη στρατηγική σας στο Instagram.  

Instagram Reels 

Σε αντίθεση με τo Instagram Feed και τη ροή Ιστοριών, η ροή του Instagram Reels οργανώνεται γύρω από θέματα, για τα οποία ένας χρήστης έχει εκφράσει ενδιαφέρον. Έτσι είναι ένα τυράκι για να κρατήσετε τους παλιούς και να βρείτε νέα είδη κοινού για την επιχείρησή σας.
Όταν δημοσιεύετε ένα βίντεο στη ροή ή την ιστορία σας, δημοσιεύετε για κάποιον που σας γνωρίζει και πιστεύει ότι αξίζει τον χρόνο του για να το παρακολουθήσετε. Αλλά όταν κάποιος βλέπει τα Reels στον τοίχο του, μπορεί να μην σας έχει δει ποτέ πριν και να μην έχει αυτή την εμπιστοσύνη.

Όταν δημιουργείτε ένα Reels, χρησιμοποιήστε ένα πιο πιασάρικο τρόπο στην αρχή για να τραβήξετε την προσοχή των ανθρώπων και μερικές πιο γρήγορες επεξεργασίες για να τους διατηρήσετε ζεστούς. 

Και, φυσικά, τα σεμινάρια μπορούν επίσης να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προσεγγίσετε τον ιδανικό σας ακόλουθο και να λύσετε ένα πρόβλημα για αυτόν.

Carousels 

Οι αναρτήσεις καρουζέλ στο Instagram αποδεικνύονται επίσης ιδιαίτερα αποτελεσματικές για τις επιχειρήσεις. Αυτή η μορφή φαίνεται να λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για εκπαιδευτικούς λόγους που απαντούν σε μια ερώτηση ή λύνουν ένα πρόβλημα για το κοινό σας.

Και αν το κοινό σας βρίσκει το περιεχόμενο πολύτιμο, μπορεί εύκολα να το μοιραστεί στην ιστορία του Instagram, κάτι που συμβάλει στα οργανικά σας αποτελέσματα. Λάβετε επίσης υπόψιν, ότι οι εικόνες καρουζέλ θα έχουν καλύτερη απόδοση εάν κάθε διαφάνεια μέσα στο καρουζέλ μπορεί να λειτουργήσει ως αυτόνομο γραφικό, καθώς οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται κάθε φορά μία διαφάνεια από το καρουσέλ σας.

Memes 

Αν δεν τα έχετε ήδη δοκιμάσει, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε meme στο μάρκετινγκ σας, τα οποία έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα στο Instagram τα τελευταία χρόνια. Ένα meme θα μπορούσε να έχει τη μορφή αστείου. Βλέπουμε οτι οτιδήποτε είναι εξαιρετικά κοινόχρηστο, αστείο ή σχετικό έχει την τάση να αποδίδει πολύ καλά.

Και τα καλά νέα είναι ότι είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα meme. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα όπως το GIPHY για να βρείτε έμπνευση και ιδέες για τα meme σας.

Όταν δημιουργείτε ένα meme, είναι σημαντικό να επιλέγετε φωτογραφίες ποπ καλλιτεχνών, με τις οποίες μπορούν να σχετίζονται ή ταυτίζονται οι ακόλουθοί σας. Εάν το meme σας δουλέψει,  μπορείτε να λάβετε υπέροχα σχόλια και άτομα που το μοιράζονται στις ιστορίες τους, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει με την οργανική σας απήχηση.

Tweets graphics. 

Oι εικόνες που έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με tweets, είναι επίσης πολύ δημοφιλή στο Instagram. Αυτό το είδος περιεχομένου είναι σύντομο και αναλώσιμο και είναι εύκολο να το προσθέσετε στην ιστορία σας στο Instagram, εάν φυσικά είναι κάτι με το οποίο συνδέεστε ή συμφωνείτε. Κοινοποιήστε κάτι που ακούσατε σε ένα podcast ή μια σκέψη που έχετε για τον κλάδο σας, με την οποία μπορεί να σχετίζεται το κοινό σας.

Φωτογραφίες και μεγάλες λεζάντες. 

Οι ειλικρινείς φωτογραφίες που συνδυάζονται με μεγαλύτερες λεζάντες στο Instagram είναι επίσης αποτελεσματικές στην πλατφόρμα. Αυτός ο τύπος περιεχομένου λειτουργεί ιδιαίτερα καλά όταν χρησιμοποιείτε τη λεζάντα για να πείτε μια πραγματική ιστορία για εσάς και την επιχείρησή σας.

Όταν δείχνετε τα συναισθήματα σας στο διαδικτυο, χτίζετε εμπιστοσύνη με το κοινό σας. Μπορεί να είναι τρομακτικό να μοιράζεστε κάτι προσωπικό ή για το οποίο νιώθετε ανασφάλεια και κανονικά δεν θα το μοιραζόσασταν με τίποτα αλλά πιστέψτε με, το κοινό σας μπορεί να το αντιληφθεί και να εκτιμήσει την αλήθεια σας και την εμπιστοσύνη που του εκφράζετε.

Μια μεγαλύτερη λεζάντα σάς δίνει επίσης περισσότερες ευκαιρίες να συνδεθείτε με το κοινό σας και να δημιουργήσετε αυτόν τον παράγοντα γνώσης, προτίμησης και εμπιστοσύνης που αναζητούμε πάντα από τις πλατφόρμες. 

 

 

3.    Προσδιορίστε πόσο χρόνο μπορείτε να διαθέσετε για τη δημιουργία περιεχομένου Instagram. 

Αφού προσδιορίσετε τον τύπο περιεχομένου που θέλετε να δημοσιεύσετε τώρα πρέπει να βρείτε το χρόνο να το δημοσιεύσετε. Μερικές φορές, απλώς και μόνο με τις δύο πρώτες συνιστώσες αυτής της στρατηγικής περιεχομένου, θα φέρουν αποτελέσματα και θα σας παρακινήσουν και θα σας εμπνεύσουν να ξεκινήσετε να δημιουργείτε περιεχόμενο. Αλλά καθώς φτιάχνετε μια λίστα ιδεών για δημιουργία, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να τις εκτελέσετε.
Εδώ η διαχείριση χρόνου θα παίξει σημαντικό ρόλο στη στρατηγική περιεχομένου σας στο Instagram.

Ξεκινήστε αναλύοντας το ημερολόγιό σας, κάνοντας λίγο αυτοστοχασμό και στη συνέχεια μάθετε πού ξοδεύετε το χρόνο σας όσον αφορά το περιεχόμενό σας στο Instagram. Μπορεί να είναι αποτελεσματικό να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή παρακολούθησης χρόνου και να καταγράψετε τον χρόνο δημιουργίας περιεχομένου σας για μερικές εβδομάδες. Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε πόσο χρόνο χρειάζεται για να εκτελέσετε ορισμένες εργασίες καθώς δημιουργείτε περιεχόμενο για το Instagram.

 

 

 

 

 


 

Similar Posts