8 τρόποι να βελτιώσετε την απόδοση των διαφημίσεων στο Instagram.

Διαφημίσεις στο Instagram ίσως το σημαντικότερο μέσο προβολής μετά το Facebook, γι’αυτό και ήρθε η ώρα να δούμε πως θα βελτιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα μας. 
Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς τις σημαντικότερες τεχνικές που διαπιστώνονται αυτή την περίοδο.

 

8 τρόποι να βελτιώσετε την απόδοση των διαφημίσεων στο Instagram.

1.Δημιουργήστε μια ροή δεδομένων από υπάρχοντα οργανικά posts.

Aναλυτικότερα, τα post που παρατηρείται να έχουνε καλύτερο engagement και περισσότερα reaction τα κάνετε boost- με επιπλέον προώθηση τους. 


2.Επαναστοχεύστε κοινό υψηλής-αξίας. 

Αυτό φυσικά είναι ένα κοινό που προκύπτει από retargeting: με κοινό που έχει ήδη αλληλοεπιδράσει με τις διαφημίσεις σας και τα post στο Instagram προφίλ σας ή έχει επισκεφτεί το site σας.


3.Υιοθετήστε καμπάνιες συμπλήρωσης φόρμας. 

Αν απορείτε γιατί, σκεφτείτε απλά ότι τα άτομα που συμπληρώνουν τις φόρμες επικοινωνίας έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για να ολοκληρώσουν μία πώληση-conversion που είναι και ο τελικός στόχος. Οπότε, αποτελούν ιδανικό κοινό για καμπάνιες επαναστόχευσης-remarketing.


4. Δώστε προτεραιότητα σε event για conversion.

Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσετε φόρμες επικοινωνίας, να κάνετε πωλήσεις μέσω μηνυμάτων ή μέσω Instagram shopping σε εφαρμογές. Καθώς οι περισσότερες από τις ενέργειες λαμβάνουν μέρος στο site ή την εφαρμογή σας, είναι απαραίτητο να δώσετε προτεραιότητα στα συμβάντα μετατροπής-conversion ειδικά αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε το ROAS (Return On Advertising Spend).

 

5. Δοκιμάστε μια νέα στρατηγική προσφοράς.

Όταν το ROAS (απόδοση διαφημιστικής καμπάνιας) είναι το κύριο μέλημα σας, εξετάστε τη χρήση στρατηγική ελάχιστης διαφημιστικής προσφοράς. Με αυτήν τη στρατηγική, αποκτάτε περισσότερο έλεγχο της Απόδοσης Διαφημιστικής Επένδυσης (ROAS) ενώ επιτυγχάνετε την υψηλότερη δυνατή αξία αγοράς.

 

6. Πειραματιστείτε με τοποθετήσεις διαφημίσεων στο Instagram. 

Μπορεί να κάνετε συχνά τοποθετήσεις στο Instagram Feed συχνότερα, αλλά όταν θέλετε να βελτιώσετε την Απόδοση Διαφημιστικής Επένδυσης, είναι σημαντικό να παρέχετε στην πλατφόρμα όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές τοποθέτησης, όπως τα stories και τα Reels αν βρίσκεστε Αμερική.

 

7. Κάντε split test (δοκιμές A/B).

Όταν το (ROAS) είναι ο κύριος στόχος σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι οδηγεί στα καλύτερα αποτελέσματα για το κοινό σας στο Instagram. Εάν δεν είστε σίγουροι, κάντε δοκιμές – τεστ  A/B για να συγκρίνετε δύο ή περισσότερες επιλογές μεταξύ τους. Μπορείτε να συγκρίνετε στοιχεία δημιουργικού, στοχευόμενα είδη κοινού ή ακόμα και τοποθετήσεις για να βρείτε αυτό που έχει καλύτερη απήχηση στους υποψήφιους πελάτες.


8. Προωθήστε περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες στο Instagram.

Ακόμα κι αν η ομάδα σας παράγει το καλύτερο lifestyle περιεχόμενο, δεν είναι εγγυημένο ότι θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες (UGC) ή Influencers, οπότε αξιοποιείστε και αυτή την μέθοδο.

 

Κλείνοντας, το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρα με τις social πλατφόρμες καθώς μεταβάλλονται συνεχώς, αλλά χρειάζεται να δοκιμάζουμε συνεχώς νέες τεχνικές εκμεταλλευόμενοι όλα τα τελευταία features και δυνατότητες που μας δίνει το σύστημα. Παρατηρούμε τι λειτουργεί περισσότερο και απλά το υλοποιούμε στην πράξη.

 

 

Similar Posts