Πώς να επαναχρησιμοποιήσετε το βίντεο για μέγιστο αντίκτυπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ψάχνετε τρόπους για να εξοικονομήσετε χρόνο και να διατηρήσετε μια ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Αναρωτιέστε πώς να κάνετε το περιεχόμενο βίντεο ως μέρος της στρατηγικής σας;

Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε 10 τρόπους για να επανατοποθετήσετε τα βίντεό σας σε κορυφαίες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Γιατί οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ πρέπει να ενδιαφέρονται για τον επαναπροσδιορισμό του περιεχομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

Η παραγωγή περιεχομένου για μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντική είτε το χειρίζεστε εσωτερικά είτε το αναθέτετε σε δημιουργούς περιεχομένου. Όταν επαναπροωθείτε περιεχόμενο βίντεο ή εικόνες, μπορείτε να μετατρέψετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο σε πολλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε εντελώς νέα δημιουργικά. Αυτά είναι τα καλά νέα για τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ και την ομάδα περιεχομένου σας.

Η επαναχρησιμοποίηση περιεχομένου βίντεο και εικόνων δίνει επίσης στην ομάδα σας την ευκαιρία να δοκιμάσει διαφορετικές μορφές. Σίγουρα, το βίντεο σύντομης μορφής ήταν τεράστιο το 2022 στα κοινωνικά δίκτυα. Αλλά εξακολουθεί να είναι το καλύτερο στοίχημά  για το 2023 ή θα πρέπει να αναρτήσετε περισσότερες φωτογραφίες και καρουζέλ στη ροή σας;

Η απάντηση είναι, αφού δημοσιεύσετε περιεχόμενο σε πολλές μορφές, μπορείτε να ελέγξετε τις στατιστικές και να λάβετε αποφάσεις βάσει δεδομένων.

Για να μεγιστοποιήσετε την αξία που λαμβάνετε από την επαναχρησιμοποίηση περιεχομένου, σχεδιάστε προσεκτικά το ημερολόγιο και τη διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου. Προτείνουμε έναν συνδυασμό του Dropbox για αποθήκευση δημιουργικών στοιχείων και του Airtable για τον προγραμματισμό περιεχομένου. Με αυτά τα εργαλεία, μπορώ να παρακολουθώ όλες τις διαφορετικές αναρτήσεις  που έχω δημιουργήσει και να διασφαλίσω ότι μοιράζομαι τις σωστές μορφές στους βέλτιστους χρόνους.

Πώς να επαναχρησιμοποιήσετε το βίντεο για μέγιστο αντίκτυπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

6 τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε βίντεο σύντομης μορφής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Από την αναμίξη έως τη διασταυρούμενη ανάρτηση σε πολλά κανάλια ταυτόχρονα, το βίντεο σύντομης μορφής είναι ένας από τους πιο ευέλικτους τύπους περιεχομένου.

#1: Κοινή χρήση ως ιστορίες

Θέλετε να έχετε περισσότερες προβολές στα reels; Στο Instagram και το Facebook, μπορείτε να επαναπροσδιορίσετε το περιεχόμενο κοινοποιώντας reels σε Ιστορίες, συνδέοντας το αποτελεσματικά με την αρχική ανάρτηση.

Αλλά αν έχετε παρατηρήσει ότι αυτές οι κοινοποιήσεις  τείνουν να έχουν χαμηλές προβολές και αφοσίωση, δοκιμάστε να ανεβάσετε το βίντεο απευθείας στο Instagram Stories. Αυτή η προσέγγιση λειτουργεί καλύτερα.

Αξιοποιήστε την τοποθέτηση Ιστοριών χρησιμοποιώντας τα διαδραστικά αυτοκόλλητα που είναι διαθέσιμα στον λογαριασμό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αυτοκόλλητο add yours για να ενθαρρύνετε τους ακόλουθους να συμμετάσχουν στη συζήτηση.

#2: Δοκιμάστε διάφορες επαναλήψεις

Αναρωτιέστε αν το reel δεν λειτούργησε  λόγω του θέματος ή της επεξεργασίας; Εάν ένα από τα reel σας έχει χαμηλή απόδοση, σκεφτείτε να το αρχειοθετήσετε και να δημιουργήσετε μια διαφορετική έκδοση.

Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικές γραμματοσειρές, να προσαρμόσετε το χρόνο για το κείμενο ή να παίξετε με διαφορετικά φίλτρα. Μπορείτε επίσης να συντομεύσετε το βίντεο, να προσθέσετε περισσότερες περικοπές, να πειραματιστείτε με διαφορετικές μεταβάσεις ή να δείτε εάν κάποιο άλλο κομμάτι ήχου λειτουργεί καλύτερα.

Δώστε μεγάλη προσοχή στα αναλυτικά στοιχεία για όλες τις εκδόσεις που δοκιμάζετε. Όσο περισσότερο επαναλαμβάνετε τα reels, τόσο καλύτερα μπορείτε να κατανοήσετε τι λειτουργεί για το κοινό σας, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε λιγότερες εκδόσεις μελλοντικών βίντεο σύντομης μορφής.

#3: Προσθήκη στα Remixes

Θέλετε να μετατρέψετε το σύντομο βίντεό σας σε συνομιλία για μια επωνυμία ή δημιουργό; Τα remixes Reels είναι ιδανικά για να ανταποκρίνεστε σε μια κριτική πελάτη, να αλληλεπιδράσετε με περιεχόμενο επιρροής ή να συμμετάσχετε σε μια συζήτηση με άλλη επωνυμία.

Για να κάνετε remix ένα reel, βρείτε αυτό που θέλετε να προσθέσετε στο βίντεό σας και επιλέξτε Remix από το μενού. Επιλέξτε εάν θέλετε τα βίντεο να εμφανίζονται δίπλα-δίπλα ή το ένα μετά το άλλο. Επιλέξτε το τμήμα του αρχικού reel που θέλετε να κάνετε remix και στη συνέχεια, προσθέστε το βίντεο σύντομης φόρμας.

Το σύνολο εργαλείων Remix είναι σχετικά περιορισμένο, αλλά μπορείτε να προσθέσετε κείμενο, αυτοκόλλητα και ήχο στο reel σας. Όταν το δημοσιεύετε στο προφίλ σας, το Instagram πιστώνει αυτόματα τον αρχικό δημιουργό.

#4: Χρήση ως απαντήσεις βίντεο σύντομης φόρμας

Τα remixes είναι εξαιρετικά για ανταπόκριση ή αλληλεπίδραση με υπάρχον περιεχόμενο. Τι γίνεται όμως όταν θέλετε να απαντήσετε σε ένα σχόλιο για το περιεχόμενό σας; Στις περισσότερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να απαντάτε σε σχόλια σε βίντεο σύντομης μορφής με νέα βίντεο σύντομης μορφής.

Παρόλο που μπορείτε να κινηματογραφήσετε μια απάντηση αυτή τη στιγμή, δεν χρειάζεται απαραίτητα να το κάνετε. Αντίθετα, μπορείτε να επανατοποθετήσετε ένα βίντεο σύντομης μορφής ή μια σειρά από κλιπ που έχετε ήδη δημιουργήσει.

Πρώτα, βρείτε ένα σχόλιο με το οποίο θέλετε να αλληλεπιδράσετε και πατήστε απάντηση. Στο Instagram Reels, θα δείτε να εμφανίζεται ένα εικονίδιο κάμερας, μαζί με μια προτροπή για απάντηση με ένα reel. Στο YouTube Shorts, θα δείτε ένα εικονίδιο remix, μαζί με μια προτροπή για απάντηση με ένα σύντομο μήνυμα από ένα κλιπ από βίντεο YouTube.

Όταν πατάτε για να δημιουργήσετε ένα βίντεο σύντομης μορφής, θα δείτε ένα αυτοκόλλητο που δημιουργείται αυτόματα με το αρχικό σχόλιο για το περιβάλλον. Αν και μπορείτε να μετακινήσετε το αυτοκόλλητο σε διαφορετικό μέρος της οθόνης, δεν μπορείτε να το αφαιρέσετε από το βίντεο.

#5: Μεταμόρφωση σε GIF

Θέλετε να κάνετε το περιεχόμενο βίντεο σύντομης μορφής σας απίστευτα εύκολο στην κοινή χρήση; Μετατρέψτε το σε GIF και κάντε το κοινόχρηστο. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή όπως το Giphy για να ανεβάσετε το σύντομο βίντεό σας και επιλέξτε έως και 30 δευτερόλεπτα για GIF-ify. Έχετε την επιλογή να προσθέσετε φίλτρα, αυτοκόλλητα και κείμενο.

Στη συνέχεια, δημιουργήστε το GIF σας. Μπορείτε είτε να το αποθηκεύσετε στον λογαριασμό Giphy του οργανισμού σας, ώστε μόνο η ομάδα σας να έχει πρόσβαση σε αυτό, είτε μπορείτε να το ανεβάσετε στο Giphy για να το κάνετε κοινόχρηστο από οποιονδήποτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλα κανάλια.

Τώρα μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί. Προσθέστε τα προσαρμοσμένα GIF σας σε tweets, μοιραστείτε τα σε αναρτήσεις στο Facebook ή δημοσιεύστε τα στο LinkedIn. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε GIF σε απαντήσεις ιστορίας, αρκεί να τα έχετε ανεβάσει στο Giphy.

#6: Διασταυρούμενη ανάρτηση σε κανάλια

Οι επιλογές για διασταυρούμενη ανάρτηση βίντεο σύντομης μορφής είναι κάπως περιορισμένες, αλλά εξακολουθεί να είναι δυνατή η αποτελεσματική διανομή αυτού του τύπου περιεχομένου στα κανάλια. Η πιο εύκολη προσέγγιση είναι να ενεργοποιήσετε την επιλογή κοινής χρήσης στο Facebook όταν δημοσιεύετε ένα reel Instagram.

Το TikTok σάς δίνει επίσης την επιλογή να δημοσιεύετε περιεχόμενο σε άλλα κανάλια όπως το Instagram. Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε τη διαδικασία με μη αυτόματο τρόπο—και πιθανότατα θα θέλετε να αφαιρέσετε το υδατογράφημα TikTok πριν το ανεβάσετε στο Instagram.

4 τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε βίντεο μεγάλης μορφής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα βίντεο μεγάλης διάρκειας μπορεί να φαίνονται ελαφρώς λιγότερο ευέλικτo από άλλους τύπους περιεχομένου. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να κερδίσετε πολλά από την επαναχρησιμοποίηση βίντεο μεγάλης διάρκειας σε κανάλια κοινωνικών μέσων.

#7: Αποκοπή σε περιεχόμενο σύντομης μορφής

Η παραγωγή βίντεο μεγάλης μορφής υψηλής ποιότητας μπορεί να είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Με το να κόβετε μεγαλύτερα βίντεο σε περιεχόμενο σύντομης μορφής, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις ευκαιρίες να προβάλετε το περιεχόμενό σας και να προσελκύσετε θεατές.

Οι περισσότερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν ενσωματωμένη επιλογή για τη μετατροπή του περιεχομένου μεγάλης διάρκειας σε σύντομης μορφής, αλλά το YouTube έχει. Ανοίξτε οποιοδήποτε βίντεο μεγάλης διάρκειας και πατήστε Remix. Από το μενού, επιλέξτε Επεξεργασία σε σύντομο. Στη συνέχεια, επιλέξτε έως και 60 δευτερόλεπτα του βίντεο για να το επαναλάβετε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια, μπορείτε να κινηματογραφήσετε ή να ανεβάσετε επιπλέον περιεχόμενο για να συμπληρώσετε το χρονικό όριο των 60 δευτερολέπτων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα εργαλεία επεξεργασίας του YouTube για να προσθέσετε κείμενο και φίλτρα στο βίντεο, ώστε να ταιριάζει καλύτερα στη ροή Shorts.

Λάβετε υπόψη ότι η μετατροπή βίντεο μεγάλης διάρκειας σε περιεχόμενο σύντομης μορφής μπορεί να είναι δύσκολη λόγω των διαφορετικών διαστάσεων.

Εάν θέλετε να μοιράστετε μια σύντομη έκδοση ενός βίντεο YouTube σε άλλα κανάλια κοινωνικών μέσων, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να κατεβάσετε το αρχικό βίντεο απευθείας από το YouTube Studio. Ανεβάστε το στο αγαπημένη σας πλατφόρμα επεξεργασίας βίντεο και μετατρέψτε το σε σύντομο. Στη συνέχεια, δημοσιεύστε το βίντεο απευθείας σε άλλα κανάλια.

#8: Δημιουργήστε Κοινόχρηστα Κλιπ

Θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο περιεχόμενό σας μεγάλης διάρκειας; Με τα κλιπ YouTube, μπορείτε να επισημάνετε σύντομα αποσπάσματα (έως 60 δευτερόλεπτα) οποιουδήποτε βίντεο και να μοιραστείτε τον σύνδεσμο προς οποιοδήποτε κανάλι μέσων κοινωνικής δικτύωσης.Για να δημιουργήσετε ένα κλιπ, επιλέξτε ένα βίντεο μεγάλης μορφής και πατήστε την επιλογή Κλιπ. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να επιλέξετε από 5 έως 60 δευτερόλεπτα πλάνα. Στη συνέχεια, δώστε στο κλιπ έναν σύντομο τίτλο που να περιγράφει το περιεχόμενο, να τραβάει την προσοχή ή να περιλαμβάνει ένα CTA.

Όλα τα κλιπ που δημιουργείτε παραμένουν ιδιωτικά στη βιβλιοθήκη του καναλιού σας. Μπορείτε να επιλέξετε να τα κοινοποιήσετε ανά πάσα στιγμή αντιγράφοντας τον σύνδεσμο και επικολλώντας τον σε μια ανάρτηση. Όποιος κάνει κλικ θα κληθεί να δει την ενότητα που επισημάνατε, αλλά μπορεί εύκολα να πατήσει για να παρακολουθήσει το πλήρες βίντεο.

#9: Δημιουργία GIF

Παρόμοια με το περιεχόμενο σύντομης μορφής, το βίντεο μεγάλης μορφής μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά σε μορφή GIF. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να ανεβάσετε το πλήρες βίντεο στο Giphy. Αντίθετα, αντιγράψτε και επικολλήστε τον σύνδεσμο στο βίντεό σας στο YouTube και επιλέξτε υλικό έως και 30 δευτερολέπτων για το GIF σας. 

Στη συνέχεια, προσθέστε κείμενο, αυτοκόλλητα ή ελεύθερα σχέδια ως επιπλέον πινελιά. Επιλέξτε να κάνετε το GIF δημόσιο ή ιδιωτικό και, στη συνέχεια, να το μοιραστείτε στα κοινωνικά κανάλια σας.

#10: Χαρακτηριστικό σε καρουζέλ

Το βίντεο μεγάλης διάρκειας μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε περιεχόμενο στο Instagram ή το Twitter. Μπορεί να βελτιώσει την αφήγηση και να δώσει στους χρήστες ένα κίνητρο να αλληλεπιδράσουν.

Για να προσθέσετε ένα βίντεο μεγάλης διάρκειας σε ένα καρουζέλ Instagram, απλώς επιλέξτε όλα τα μέσα που θέλετε να ανεβάσετε με τη σειρά που θέλετε να εμφανίζεται το περιεχόμενο. Λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστεί να περικόψετε τυχόν βίντεο μεγάλης μορφής σε 60 δευτερόλεπτα ή λιγότερο στην εφαρμογή πριν τα ανεβάσετε στο Instagram.

Εάν έχετε συνδέσει τους λογαριασμούς σας στο Instagram και στο Twitter, μπορείτε εύκολα να δημοσιεύσετε καρουζέλ και στις δύο πλατφόρμες ταυτόχρονα. Απλώς ενεργοποιήστε την επιλογή Κοινή χρήση στο Twitter στην οθόνη δημοσίευσης καρουζέλ.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα tweet πολυμέσων απευθείας στην εφαρμογή Twitter. Δημιουργήστε ένα νέο tweet και πατήστε για να προσθέσετε ένα βίντεο μεγάλης διάρκειας. Θα δείτε ένα μήνυμα για περικοπή και επεξεργασία του βίντεο. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε έως και τρεις άλλες φωτογραφίες, βίντεο ή GIF στο tweet για να πείτε μια πιο ολοκληρωμένη ιστορία.

Πηγή: https://www.socialmediaexaminer.com/how-to-repurpose-video-for-maximum-social-media-impact/. 


Τhe article was written by Mania Nine

Similar Posts