Το Instagram μειώνει την απήχηση των αναρτήσεων που προωθούν τον εκφοβισμό/ την ρητορική μίσους (Bullying).

Το Instagram πλέον εφαρμόζει νέα μέτρα, που θα περιορίσουν προληπτικά την εμβέλεια αναρτήσεων και ιστοριών, που «πιθανόν» να παραβιάζουν τους κανόνες σχετικά με τη ρητορική μίσους, τον εκφοβισμό και την υποκίνηση βίας.

 

Το Instagram μειώνει την απήχηση των αναρτήσεων που προωθούν τον εκφοβισμό/ την ρητορική μίσους (Bul

Συγκεκριμένα η επίσημη ανακοίνωση του Instagram αναφέρει:
“Εάν τα συστήματα μας εντοπίσουν ότι μια ανάρτηση μπορεί να περιέχει εκφοβισμό, ρητορική μίσους ή μπορεί να υποκινεί τη βία, θα προβάλλεται λιγότερο και το feed και τα stories αυτού του ατόμου».

Το Instagram, όπως όλοι καταλαβαίνουμε προσπαθεί να μας κάνει να αλληλεπιδράσουμε με περιεχόμενο υψηλότερης ποιότητας, ελαχιστοποιώντας παράλληλα την πιθανότητα έκθεσης σε περιεχόμενο που θα μπορούσε να είναι ενοχλητικό ή δυνητικά μη ασφαλές. Από την άλλη αυτή η ενέργεια, ίσως οδηγήσει σε περισσότερες κατηγορίες για λογοκρισία, μεροληψία και άλλες επικρίσεις για την πλατφόρμα.

Για να είμαστε αισιόδοξοι και θετικοί σε κάθε νέα προσπάθεια, αυτή η απόφαση, θα μπορούσε να είναι ένα άλλο βασικό βήμα προς τον περιορισμό της εξάπλωσης του εκφοβισμού και της ρητορικής μίσους, τα οποία δεν έχουν καμία θέση σε κανένα δημόσιο φόρουμ.

Μη ξεχνάμε ότι το Instagram δέχεται πιέσεις να βελτιώσει τις προσπάθειές του για την προστασία των νεαρών χρηστών από τον εκφοβισμό και την κακοποίηση, μετά τη διαρροή αρχείων του Facebook που έγινε πέρυσι και αναφέρει ότι η μητρική εταιρεία Meta, είχε αγνοήσει έρευνα που έδειξε ότι το Instagram μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των εφήβων.

Με λίγα λόγια βοήθεια μας! 

 

 

Similar Posts