17 επιλογές που έχουν ως αποτέλεσμα οι διαφημίσεις να απορρίπτονται στο Facebook και το Instagram.

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την έγκριση των διαφημίσεών σας στο Facebook ή στο Instagram; Μήπως η επιλογή των λέξεων να είναι το πρόβλημα;

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τους 17 τύπους λέξεων που πρέπει να αποφεύγετε όταν διαφημίζεστε σε πλατφόρμες Meta και θα ανακαλύψετε τι να πείτε.

17 επιλογές που έχουν ως αποτέλεσμα οι διαφημίσεις να απορρίπτονται στο Facebook και το Instagram.

Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε στις διαφήμισής σας στο Facebook απαγορευμένες λέξεις; 


Όταν δημοσιεύετε για πρώτη φορά μια διαφήμιση στο Facebook ή μια διαφήμιση Instagram, μπαίνει αμέσως στη διαδικάσία κριτικής του Meta. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για μια αυτοματοποιημένη διαδικασία ελέγχου διαφημίσεων που ολοκληρώνεται εντός 24 ωρών. Αλλά περιστασιακά—όπως κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης διαφημιστικής περιόδου των διακοπών—μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.

Εάν ο αρχικός έλεγχος της Meta εντοπίσει κάποιο πρόβλημα, η διαφήμισή σας θα εμφανίσει την κατάσταση Απορρίφθηκε. Μπορείτε να ταξινομήσετε με βάση τις διαφημίσεις που απορρίφθηκαν στο Ads Manager, αλλά είναι συχνά πιο εύκολο να βρείτε και να επιλύσετε προβλήματα από τον πίνακα ελέγχου ποιότητας λογαριασμού της Meta, στον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω του Business Suite.

Στον πίνακα ελέγχου Ποιότητας λογαριασμού, αναζητήστε την ενότητα Λογαριασμοί διαφημίσεων. Αυτή η καρτέλα εμφανίζει την κατάσταση του διαφημιστικού λογαριασμού και επισημαίνει τυχόν διαφημίσεις που απορρίφθηκαν. Επιλέξτε οποιονδήποτε διαφημιστικό λογαριασμό για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες ή να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα.

 
Εδώ, μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες παραβίασης πολιτικής και ακόμη και να ταξινομήσετε κατά προβλήματα. Για παράδειγμα, η απορριφθείσα διαφήμισή σας μπορεί να περιέχει απαγορευμένο περιεχόμενο, όπως παραβίαση Γραμματικής και Βωμολοχίας. Από εδώ, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη διαφήμιση και να εντοπίσετε το πρόβλημα. Εάν δεν πιστεύετε ότι η διαφήμιση παραβιάζει τις πολιτικές διαφημίσεων της Meta, μπορείτε να κάνετε κλικ για να στείλετε άλλο αίτημα ελέγχου διαφήμισης. 


 
Εάν μπορείτε να κατανοήσετε πώς το αντίγραφο της διαφήμισής σας παραβιάζει τις πολιτικές της Meta, μπορείτε είτε να επεξεργαστείτε την υπάρχουσα απορριφθείσα διαφήμιση Facebook είτε να την αντιγράψετε και να επιλύσετε τα προβλήματα χρησιμοποιώντας τις παρακάτω συμβουλές. Όταν δημοσιεύετε την επεξεργασμένη ή νέα διαφήμιση, θα επιστρέψει αυτόματα στην σειρά ελέγχου διαφημίσεων της Meta.

Εάν η διαφήμισή σας περάσει τη διαδικασία ελέγχου της Meta, ενδέχεται να συνεχίσει να προβάλλεται χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Αλλά εάν περιλαμβάνει οποιαδήποτε από τις απαγορευμένες λέξεις που περιγράφονται παρακάτω, θα μπορούσε να απορριφθεί αργότερα. Meta-spot-ελέγχει τις διαφημίσεις περιοδικά για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών σχολίων, και αυτός ο επιτόπιος έλεγχος θα μπορούσε να οδηγήσει σε απόρριψη διαφημίσεων Facebook.

Για να αποφύγετε τις μακροχρόνιες διαδικασίες ελέγχου ή την καθυστερημένη κυκλοφορία καμπάνιας όταν δημιουργείτε διαφημίσεις, είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις πολιτικές της Meta από την αρχή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βοηθήσετε την καμπάνια σας να λειτουργήσει ομαλά, να αποφύγετε τον περιττό αρνητικό αντίκτυπο στις διαφημίσεις σας και να δημιουργήσετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για το κοινό-στόχο σας.

Ένα κοινό θέμα είναι οι λέξεις και οι φράσεις που απαγορεύει η Meta στις διαφημίσεις: σχετίζονται με προσωπικά χαρακτηριστικά. Το Meta δεν επιτρέπει προσωπικά χαρακτηριστικά στις διαφημίσεις, καθώς μπορεί να θεωρηθούν επεμβατικά ή να κάνουν τους χρήστες να αισθάνονται στοχευμένοι.

Ωστόσο, δεν σχετίζονται όλες οι απαγορευμένες λέξεις και φράσεις του Meta με προσωπικά χαρακτηριστικά. Άλλα αφορούν κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, εντυπωσιακό περιεχόμενο και επωνυμίες τρίτων. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε κατηγορία και ας εξετάσουμε ορισμένες εναλλακτικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την απόρριψη των διαφημίσεων Instagram ή των διαφημίσεων Facebook.

#1: Ονόματα
Σε πολλά κανάλια μάρκετινγκ, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή κάποιο κείμενο, η χρήση ή προσφώνηση των ονομάτων των πελατών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά. Αλλά όταν διαφημίζεστε σε πλατφόρμες Meta, αυτό το επίπεδο εξατομίκευσης δεν επιτρέπεται.

Μην πείτε, "Πατ, πάρτε προσαρμοσμένα χαρτικά με το όνομά σας!" Αντίθετα, ενημερώστε το κοινό σας για τις υπηρεσίες σας χωρίς να τους στοχεύσετε μεμονωμένα. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε κάτι σαν, "Φτιάχνουμε προσαρμοσμένα χαρτικά με το όνομά σας".

#2: Θρησκευτικές δεσμεύσεις
Όπως η ηλικία και η φυλή, η θρησκεία είναι ένα απολύτως αποδεκτό θέμα για τις διαφημίσεις, εφόσον δεν φαίνεται πολύ προσωπικό. Επομένως, θα πρέπει να αποφεύγετε να λέτε πράγματα όπως: «Κάντε σχέσεις με άλλους Χριστιανούς γονείς». Αντίθετα, αφαιρέστε το προσωπικό στοιχείο και πείτε κάτι σαν, «Γνωρίστε Χριστιανούς γονείς εδώ».

Για παράδειγμα, η παρακάτω διαφήμιση @youthfamilyaa στο Facebook προωθεί μια πρωτοβουλία προγραμματισμού για νέους και οικογένειες για Εβραίους μαθητές. Αντί να επισημαίνει μεμονωμένα χαρακτηριστικά των υποψηφίων μαθητών ή γονέων, το αντίγραφο της διαφήμισης εστιάζει στις υπηρεσίες που προσφέρει το πρόγραμμα.

#3: Ηλικίες
Το Meta δεν επιθυμεί αναφορές ηλικίας στις διαφημίσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πείτε "Συναντήστε άλλους έφηβους" ή "Τώρα που είστε στα 40 σας, χρειάζεστε αυτό το προϊόν".

Για να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο γλώσσας χωρίς να επισημανθεί η διαφήμισή σας, αφαιρέστε το προσωπικό στοιχείο από το κείμενο. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενθαρρύνετε το κοινό σας να "Γνωρίσει ηλικιωμένους" και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε στόχευση βάσει δημογραφικών στοιχείων για να διασφαλίσετε ότι η διαφήμισή σας είναι στοχευμένη.

#4: Φυλετικές περιγραφές
Στην ίδια γραμμή, είναι εντάξει να αναφέρετε συγκεκριμένες φυλές ή εθνότητες στις διαφημίσεις του Facebook, ειδικά αν στοχεύετε άτομα που ταυτίζονται με μια συγκεκριμένη ομάδα. Αλλά είναι σημαντικό να μιλάμε για τη φυλή με ουδέτερο τρόπο.

Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να πείτε, "Γνωρίστε άλλους Ισπανόφωνους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κοντά σας". Αλλά θα μπορούσατε να επεξεργαστείτε ξανά το αντίγραφο της διαφήμισης για να πείτε κάτι σαν, "Συνδεθείτε με Ισπανόφωνους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων".

#5: Ταυτότητες φύλου
Αν θέλετε να προσεγγίσετε άτομα με συγκεκριμένη ταυτότητα φύλου, αποφύγετε να τα "καλέσετε" στη διαφήμιση. Μην κάνετε υπερβολικά προσωπικές ερωτήσεις όπως: «Ξανασκέφτεστε την ταυτότητα φύλου σας;» Αντίθετα, κάντε το κείμενο της διαφήμισής σας πιο περιεκτικό. Μπορείτε να ενθαρρύνετε το κοινό σας να "Λάβετε μέρος σε μια εβδομαδιαία συνάντηση για "μη - δυαδικούς ανθρώπους" (τρανς).

Για παράδειγμα, η παρακάτω διαφήμιση @TransLifeline στο Facebook στοχεύει στην ευαισθητοποίηση κατά τη διάρκεια της Ημέρας Ορατότητας των Τρανς. Η διαφήμιση χρησιμοποιεί γλώσσα χωρίς αποκλεισμούς, όπως "γιορτάζουμε την κοινότητά μας" και "ΟΛΟΙ οι άνθρωποι", αντί να μιλάει απευθείας στην ταυτότητα φύλου του κοινού.


#6: Σεξουαλικοί προσανατολισμοί
Ο ίδιος κανόνας ισχύει κατά τη διαφήμιση σε υποψήφιους που έχουν συγκεκριμένους σεξουαλικούς προσανατολισμούς. Μην λέτε τίποτα υπερβολικά προσωπικό όπως, «Θέλετε να συνδεθείτε με άλλες λεσβίες;» Αντίθετα, αντικαταστήστε το αντίγραφό σας με κάτι σαν, «Γνωρίστε λεσβίες στο πρόσφατα ανακαινισμένο κλαμπ μας».

#7: Ψυχική υγεία και σωματικές αναπηρίες
Εάν θέλετε να βοηθήσετε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας ή σωματικές αναπηρίες, είναι σημαντικό να μην υπονοείτε ότι γνωρίζετε τι έχουν να κάνουν. Για παράδειγμα, το κείμενο της διαφήμισής σας δεν πρέπει να λέει κάτι υπερβολικά προσωπικό, όπως "Αντιμετωπίζετε κατάθλιψη;"

Αντίθετα, εστιάστε στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε χωρίς να υπονοείτε ότι ταιριάζουν καλά στο κοινό που στοχεύετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε κάτι σαν, «Είμαστε ειδικευμένοι στη θεραπεία της κατάθλιψης».

Για παράδειγμα, η παρακάτω διαφήμιση @mymindbloom στο Facebook υπογραμμίζει μια θεραπεία για την κατάθλιψη και το άγχος. Ωστόσο, το αντίγραφο της διαφήμισης επικεντρώνεται στον καθορισμό της θεραπείας και στην κοινοποίηση των όσων έχουν πετύχει οι προηγούμενοι πελάτες αντί να μιλήσει για την ψυχική υγεία του κοινού-στόχου.


#8: Οικονομική κατάσταση
Η Meta δεν απαγορεύει στους διαφημιστές να προωθούν προϊόντα και υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Αλλά δεν μπορείτε να υπονοείτε ότι γνωρίζετε την οικονομική κατάσταση του κοινού-στόχου σας. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να πείτε, "Σκοπεύετε να υποβάλετε αίτηση πτώχευσης;"

Αντίθετα, εστιάστε στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο οργανισμός σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντίγραφο όπως "Τα χρηματοοικονομικά προϊόντα μας έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση του χρέους". Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να χρειαστεί να δηλώσετε μια ειδική κατηγορία για τη διαφήμισή σας. Δείτε παρακάτω για λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα, η παρακάτω διαφήμιση @887debt στο Facebook μοιράζεται έναν εκπαιδευτικό πόρο που σχετίζεται με την πτώχευση. Το αντίγραφο της διαφήμισης αποφεύγει τη χρήση της γλώσσας "εσείς", επομένως δεν υποδηλώνει γνώση της οικονομικής κατάστασης του κοινού-στόχου.

#9: Ποινικό Μητρώο ή Ιστορικό
Ακόμα κι αν προσφέρετε υπηρεσίες που απευθύνονται σε άτομα με ποινικό μητρώο, είναι σημαντικό να μην υπονοείτε τη γνώση της κατάστασής τους. Ποτέ μην πείτε κάτι του τύπου: «Έχουμε βοηθήσει πολλούς άλλους καταδικασμένους όπως εσείς».

Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω οδηγίες για να γράψετε σχετικά με την οικονομική κατάσταση και εστιάστε στην υπηρεσία που προσφέρετε αντί στον πελάτη που στοχεύετε. Για παράδειγμα, η διαφήμισή σας μπορεί να λέει, "Οι υπηρεσίες μας έχουν σχεδιαστεί για να ξεπερνούν τυχόν προηγούμενα αδικήματα".

Για παράδειγμα, η παρακάτω διαφήμιση @safeandjustmi στο Facebook κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με τη νομοθεσία για το ποινικό μητρώο. Το αντίγραφο της διαφήμισης συζητά πώς η νομοθεσία μπορεί να επηρεάσει άτομα με ποινικό μητρώο, εξηγώντας ότι «προσφέρει στα άτομα την ευκαιρία να εκκαθαρίσουν το αρχείο τους», αντί να μιλάει απευθείας στο κοινό-στόχο.


 
#10: Κατάσταση ψήφου
Εάν εκπροσωπείτε μια πολιτική οργάνωση, μια κοινοτική ομάδα ή έναν εκλεγμένο υποψήφιο, μπορεί να θέλετε να ενθαρρύνετε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν. Αν και σίγουρα μπορείτε να το κάνετε αυτό, δεν μπορείτε να προτείνετε να γνωρίζετε εάν ένα άτομο έχει εγγραφεί ή έχει ψηφίσει.

Αποφύγετε να λέτε πράγματα όπως, «Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα στην κομητεία του Λος Άντζελες. Μη χάσεις την ευκαιρία σου!» Αντίθετα, ενθαρρύνετε το κοινό σας να λάβει τις πληροφορίες που χρειάζεται για να ψηφίσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλώσσα όπως "Λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή ψηφοφόρων".

Για παράδειγμα, η παρακάτω διαφήμιση @nycvotes στο Facebook ενθαρρύνει τους κατοίκους να ψηφίσουν σε προκριματικές εκλογές στη Νέα Υόρκη. Η διαφήμιση ενθαρρύνει τον ψηφοφόρο να «λάβει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε» και αποφεύγει να τονίσει μεμονωμένες συμπεριφορές ή προσωπικές ιδιότητες.

 
#11: Συνδικαλιστικές Συμμετοχές
Είτε θέλετε να απευθυνθείτε σε άτομα που ανήκουν ήδη σε ένα σωματείο είτε σε άτομα που δεν είναι ακόμη μέλη, είναι σημαντικό να αποφύγετε να υπονοείτε οποιοδήποτε καθεστώς. Μην πείτε, "Έχετε προβλήματα με τον εκπρόσωπο του συνδικάτου σας;"

Αντίθετα, κάντε το αντίγραφο της διαφήμισής σας όσο το δυνατόν περιεκτικό, χρησιμοποιώντας κάτι όπως, "Το σωματείο μας υποστηρίζει περήφανα τα μέλη από το 1990." Για παράδειγμα, η παρακάτω διαφήμιση @chicagolabor στο Facebook εστιάζει στην ιστορία και την αποστολή του συνδικάτου και όχι στη συμμετοχή του κοινού-στόχου.


 
# 12: Απτές ή υπονοούμενη βωμολοχία
Εάν ευθυγραμμίζεται με το κοινό-στόχο σας, μπορείτε σίγουρα να χρησιμοποιήσετε βωμολοχίες σε οργανικό περιεχόμενο στη σελίδα σας στο Facebook. Ωστόσο, το Meta δεν επιτρέπει τις βωμολοχίες σε περιεχόμενο επί πληρωμή, ακόμη κι αν αυτό θα απευθυνόταν στο κοινό-στόχο σας ή θα ενίσχυε το μήνυμά σας.

Εάν το κείμενο της διαφήμισής σας περιλαμβάνει βωμολοχίες, είναι καλύτερο να το αφαιρέσετε και να επεξεργαστείτε ξανά το μήνυμά σας. Μην επιχειρήσετε να κρύψετε τις λέξεις αντικαθιστώντας επιλεγμένα γράμματα με σύμβολα, καθώς το Meta δεν επιτρέπει σιωπηρές βωμολοχίες στις διαφημίσεις.

#13: Κοινωνικά και Πολιτικά Θέματα
Εάν ο οργανισμός σας δεν είναι εξουσιοδοτημένος να προβάλλει διαφημίσεις για κοινωνικά και πολιτικά θέματα, το κείμενο σας δεν μπορεί να αναφέρει κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα—από τις τοπικές εκλογές έως την κλιματική αλλαγή. Για να προβάλετε διαφημίσεις σε αυτά τα θέματα, πρέπει πρώτα να ολοκληρώσετε μια διαδικασία εξουσιοδότησης.

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία εξουσιοδότησης, θα πρέπει να υποδείξετε ότι η καμπάνια σας σχετίζεται με μία από τις ειδικές κατηγορίες διαφημίσεων της Meta, δηλαδή Κοινωνικά Θέματα, Εκλογές ή Πολιτικές. Όταν δημοσιεύετε την καμπάνια σας, οι διαφημίσεις προβάλλονται αυτόματα με δήλωση αποποίησης ευθύνης.
 

Για παράδειγμα, η διαφήμιση @c3climate στο Facebook παρακάτω επισημαίνει τις αλλαγές που μπορούν να κάνουν τα άτομα για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Επειδή αγγίζει ένα κοινωνικό και πολιτικό θέμα, η διαφήμιση χρησιμοποιεί τις ειδικές κατηγορίες διαφημίσεων της Meta και διαθέτει μια δήλωση αποποίησης ευθύνης που επιτρέπει στους χρήστες να αναγνωρίσουν τον διαφημιζόμενο.


Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εξουσιοδότησης της Meta και η προσθήκη δήλωσης αποποίησης ευθύνης μπορεί να αποτρέψει την επισήμανση κοινωνικών και πολιτικών διαφημίσεων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διαφημίσεις που επισημαίνουν πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα απαγορεύονται πλήρως. Εάν το αντίγραφο στη διαφήμισή σας εκμεταλλεύεται αυτά τα ζητήματα για εμπορικό όφελος, η Meta θεωρεί ότι είναι αμφιλεγόμενο περιεχόμενο, το οποίο δεν επιτρέπεται στις διαφημίσεις.

#14: Παραπλανητικοί ισχυρισμοί
Όταν προωθείτε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, είναι δελεαστικό να επιδείξετε ένα σενάριο καλύτερης περίπτωσης. Αν και σίγουρα μπορείτε να πείτε στους υποψήφιους πελάτες πώς μπορούν να επωφεληθούν από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, δεν μπορείτε να κάνετε παραπλανητικούς ισχυρισμούς που θέτουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τα αποτελέσματα που πρέπει να περιμένουν οι πελάτες ή το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να προγραμματίσουν να δεσμευτούν.

Επιπλέον, το αντίγραφο διαφήμισης δεν μπορεί να περιλαμβάνει παραπληροφόρηση ή δηλώσεις που μπορούν να καταργήσουν οι ελεγκτές γεγονότων τρίτων. Για λεπτομέρειες, είναι χρήσιμο να ανατρέξετε στα πρότυπα κοινότητας του Facebook, τα οποία ισχύουν για πληρωμένη και οργανική αντιγραφή.

Πριν δημοσιεύσετε διαφημίσεις, είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγχετε τυχόν αξιώσεις ή στατιστικά στοιχεία στο αντίγραφό σας. Εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε τους ισχυρισμούς ή εάν είναι αποδεδειγμένα ψευδείς, αφαιρέστε τους από το αντίγραφο της διαφήμισης και χρησιμοποιήστε άλλη τακτική για να προωθήσετε την επωνυμία σας.

#15: Επωνυμίες Meta
Θέλετε να προωθήσετε περιεχόμενο ή προορισμούς στο Facebook, το Instagram ή άλλες ιδιοκτησίες Meta; Στο αντίγραφο της διαφήμισής σας, μπορείτε να αναφέρετε τις μάρκες Meta. Ωστόσο, οι πολιτικές της πλατφόρμας επιτρέπουν στους διαφημιστές να χρησιμοποιούν επωνυμίες μόνο με περιορισμένο τρόπο.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επωνυμίες Meta για να διευκρινίσετε τον προορισμό της διαφήμισης. Για παράδειγμα, μπορείτε να δηλώσετε ότι η διαφήμιση προωθεί μια ομάδα Facebook ή έναν λογαριασμό Instagram. Αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τις ιδιότητες Meta στο επίκεντρο του αντιγράφου της διαφήμισης.

Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε σωστά τις επωνυμίες Meta χωρίς να αλλοιώνεται η εμφάνισή τους στο κείμενο. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αλλάξετε τη γραμματοσειρά ή το μέγεθος του κειμένου ή να κάνετε τις επωνυμίες πεζά στο αντίγραφο της διαφήμισής σας.

 

#16: Περιεχόμενο τρίτων
Αν και η Meta επιτρέπει στους διαφημιστές να αναφέρουν το Facebook σε ορισμένες περιπτώσεις, προσέξτε όταν καλείτε άλλες εταιρείες ή τα προϊόντα τους. Η Meta απαγορεύει στους διαφημιστές να παραβιάζουν εμπορικά σήματα τρίτων και άλλα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, τα οποία περιλαμβάνουν επωνυμίες και ονόματα προϊόντων με εμπορικά σήματα που ανήκουν σε άλλες εταιρείες.

Θέλετε να επισημάνετε πόσο συμβατό είναι το προϊόν σας με μια άλλη γνωστή υπηρεσία; Εάν δεν έχετε ρητή άδεια να αναφέρετε την εταιρεία ή την προσφορά τρίτου μέρους, εξετάστε το ενδεχόμενο να αναφέρετε τον κλάδο της εταιρείας ή ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της και, στη συνέχεια, αφήστε το κοινό σας να συμπληρώσει τα κενά.

#17: Κακή γραμματική
Ακόμη και ως έμπειρος έμπορος, μπορεί να χάσετε ένα ορθογραφικό λάθος ή σφάλμα στίξης στο αντίγραφο της διαφήμισής σας. Αν και είναι πάντα καλή ιδέα να αποφεύγετε αυτά τα λάθη, ο Meta ανησυχεί περισσότερο για σκόπιμα ζητήματα γραμματικής και στίξης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το αντίγραφο της διαφήμισής σας θα πρέπει να αποφεύγει την κακή γραμματική, την ακατάλληλη χρήση κεφαλαίων και τα υπερβολικά σημεία στίξης. Για παράδειγμα, μπορείτε να γράψετε κεφαλαία το πρώτο γράμμα κάθε λέξης στο αντίγραφο της διαφήμισής σας. Αλλά δεν μπορείτε να γράψετε κεφαλαία εναλλασσόμενα ή τυχαία γράμματα. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τη χρήση τονισμένων γραμμάτων όταν δεν είναι απαραίτητα.

Συμπέρασμα
Η αυτοματοποιημένη διαδικασία ελέγχου της Meta δεν δέχεται πάντα σωστά τις απορρίψεις διαφημίσεων. Ωστόσο, για να εκτελέσετε καμπάνιες και να προσελκύσετε με επιτυχία διαφημίσεις που έχουν επισημανθεί κατά λάθος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι επιτρέπει η πλατφόρμα και πώς να δημιουργείτε διαφημίσεις που σας βοηθούν να επιτύχετε τους στόχους σας.

Πηγη: https://www.socialmediaexaminer.com/17-topics-that-result-in-rejected-ads-on-facebook-and-instagram/.


Τhe article was written by Mania Nine

Similar Posts