Πως θα επιτύχετε στο TikTok έντονη αλληλεπίδραση με τα video σας.

Θέλετε να κάνετε αγορές στο TikTok; Είστε ήδη στο TikTok και αναρωτιέστε πώς να αυξήσετε το κοινό σας;

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να δημιουργείτε βίντεο TikTok που προσελκύουν το κοινό-στόχο σας.

 

Πως θα επιτύχετε στο Tik Tok έντονη αλληλεπίδραση με τα video σας.

Γιατί πρέπει να είστε στο TikTok

Το TikTok είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα και πιο ενεργά κοινωνικά δίκτυα των τελευταίων ετών. Ωστόσο, ορισμένοι έμποροι, δημιουργοί και διαχειριστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης άργησαν να το υιοθετήσουν και να δημιουργήσουν λογαριασμούς TikTok.

Γιατί; Κυρίως επειδή είναι άγνωστο. Το TikTok εστιάζει σε βίντεο σύντομης μορφής περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο δίκτυο. Χρησιμοποιεί επίσης μια μοναδική διάταξη—δείχνοντας στους χρήστες τη σελίδα Discovery For You αντί για μια αρχική ροή—και έχει το δικό της μοναδικό στυλ που εστιάζει στα ηχητικά εφέ και την αυθεντικότητα. Γι'αυτό οι επιχειρήσεις πρέπει να σκέφτονται λίγο διαφορετικά όταν σχεδιάζουν και δημοσιεύουν περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Αλλά τα πράγματα που κάνουν το TikTok άγνωστο είναι και αυτά που το κάνουν τόσο συναρπαστικό. Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία εδώ για δημιουργούς και φορείς επικοινωνίας.

Αυθεντικότητα. Η αυθεντικότητα εξακολουθεί να είναι απαραίτητη στο TikTok, σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες όπου οι επιδόσεις μπορεί να είναι πιο εκλεπτυσμένες. Μπορείτε να συνδεθείτε προσωπικά με τους ακόλουθούς σας, χωρίς να βαρύνετε τον προϋπολογισμό με ακριβή παραγωγή.

Κοινό. Το TikTok δεν έχει φτάσει στο ίδιο επίπεδο κορεσμού επωνυμίας με άλλα κοινωνικά δίκτυα, επομένως υπάρχει αρκετός χώρος για τις επωνυμίες να συνδεθούν με τους οπαδούς τους.

Πειραματισμός. Το σύντομο, αυτοσχεδιαστικό στυλ του TikTok είναι το τέλειο πεδίο δοκιμών για νέες, μοναδικές μορφές περιεχομένου και ιδέες. Αν θέλετε κάπου να είστε λίγο πιο τολμηροί με το περιεχόμενο μάρκετινγκ, ξεκινήστε με το TikTok.

Ανακάλυψη. Ο αλγόριθμος και το περιβάλλον χρήστη του TikTok είναι προσανατολισμένα στην ανακάλυψη νέου περιεχομένου και προφίλ. Πολλοί χρήστες της εφαρμογής την αντιμετωπίζουν σαν μια άλλη μηχανή αναζήτησης για προτάσεις προϊόντων και εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Αυτό δίνει στις επωνυμίες ακόμη περισσότερες ευκαιρίες να βρουν το κοινό τους.

Ακόμα κι αν εξακολουθείτε να θέλετε να δώσετε προτεραιότητα σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, πρέπει να είστε ενήμεροι για το πώς λειτουργεί το TikTok.

Το περιεχόμενο βίντεο σύντομης μορφής διαχέεται σε άλλα κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τα Shorts είναι πλέον η πιο δημοφιλής μορφή περιεχομένου στο YouTube και το Reels κυριαρχεί στις περισσότερες ροές δεδομένων Instagram. Η ανάπτυξη της στρατηγικής σας για περιεχόμενο σύντομης μορφής τώρα θα ενταχθεί στο μελλοντικό σας σχέδιο μάρκετινγκ.

 

Πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε περιεχόμενο για το TikTok Engagement

Είναι εξαιρετικά εύκολο να φτιάξετε, να επεξεργαστείτε και να ανεβάσετε βίντεο σύντομης μορφής στον λογαριασμό σας στο TikTok. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε αμέσως!

Αντίθετα, πρέπει πρώτα να κάνετε κάποια εργασία: βρείτε τη θέση σας στην αγορά, ερευνήστε τον ανταγωνισμό και αναπτύξτε τη σωστή στρατηγική.

 

Βρείτε τη θέση σας στην αγορά. 

Όταν πρόκειται να προσεγγίσετε το κοινό σας στο TikTok, θέλετε να είστε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι.

Η ανάρτηση περιεχομένου σχετικά με τη "γυμναστική" είναι γενική. Εάν μπορείτε να φτιάξετε πιο περιγραφικούς τίτλους, όπως «συμβουλές φυσικής κατάστασης για νέες μητέρες», και ετσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε την κοινότητά σας.

Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα γενικά hashtags για το περιεχόμενό σας, ξεκινώντας με συγκεκριμένες τάσεις θα σας φέρουν μπροστά σε περισσότερους θεατές.

 

Ερευνήστε τον ανταγωνισμό. Μόλις προσδιορίσετε τη θέση σας στην αγορά—και μερικά hashtags — ξεκινήστε την έρευνα. Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σας σε αυτόν τον χώρο; Τι είδους περιεχόμενο δημοσιεύουν; Τι ήχο, τα εφέ και τις μορφές χρησιμοποιούν;

Δεν χρειάζεται να γίνετε αντίγραφο άλλων. Μάθετε τι λειτουργεί και, στη συνέχεια, επιλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο ακολουθήστε στη στρατηγική σας.

 

Αποκτήστε τη λογική του δημιουργού.

Ποια είναι η λογική των δημιουργών στο TikTok; Λιγότερη σκέψη, περισσότερη ανάρτηση!

Θυμηθείτε, το TikTok είναι το τέλειο μέρος για να δοκιμάσετε νέες ιδέες και να δείτε τι αποκτά μεγαλύτερη απήχηση.

Είναι εύκολο να επιβραδύνεις τον εαυτό σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  συγκρίνοντας τον εαυτό σου με άλλους ή ανησυχώντας για την κρίση της κοινότητας.

Συχνά, το καλύτερο περιεχόμενο εμφανίζεται όταν βγαίνετε έξω από τη ζώνη άνεσής σας. Αντί να προσπαθείτε να φτιάξετε κάτι άψογο, απλώς διασκεδάστε. Να είστε ενθουσιασμένοι που δημοσιεύετε το περιεχόμενό σας.

 

Ποιοι παράγοντες οδηγούν στο TikTok.

Πρώτα πρώτα: Τι εννοούμε με τον όρο αφοσίωση στο TikTok;

Όπως στα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα, τα άτομα στο TikTok μπορούν να αντιδράσουν στο περιεχόμενό σας με επισημάνσεις "μου αρέσει", σχόλια και κοινοποιήσεις. Μπορούν επίσης να κινηματογραφήσουν απαντήσεις στο περιεχόμενό σας. Αυτοί είναι όλοι εξαιρετικοί τρόποι για να δημιουργήσετε σχέσεις με το κοινό σας.

Αλλά η πιο σημαντική μέτρηση αφοσίωσης TikTok για τον αλγόριθμο είναι ο χρόνος παρακολούθησης. Εάν οι χρήστες παρακολουθούν τακτικά τα σύντομης μορφής βίντεό σας μέχρι το τέλος, ο μέσος χρόνος παρακολούθησης αυξάνεται. Ο αλγόριθμος TikTok το εκλαμβάνει ως σήμα ότι δημιουργείτε δημοφιλές και πολύτιμο περιεχόμενο.

Eπόμενη ερώτηση… Πώς αυξάνετε τον χρόνο παρακολούθησης και κάνετε τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν;

 

Τα 3 σκέλη του περιεχομένου βίντεο σύντομης μορφής.

Το κλειδί για την αφοσίωση του TikTok είναι η δημιουργία περιεχομένου που εκτιμούν οι άνθρωποι. Εκπληρώνει μια ανάγκη ή επιθυμία για αυτούς, ώστε να το παρακολουθούν μέχρι το τέλος και να το μοιραστούν με άλλους.

Όταν δημιουργείτε περιεχόμενο βίντεο σύντομης μορφής, υπάρχουν τρεις τύποι αξίας στους οποίους πρέπει να εστιάσετε. 

Εκπαιδευτική αξία. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το TikTok ως μέρος για μάθηση. Tips, γνωστά γεγονότα, συμβουλές μαγειρικής, συμβουλές φυσικής κατάστασης… αν έχετε εξειδικευμένες γνώσεις, οι άνθρωποι θέλουν να τις ακούσουν.

Αξία ψυχαγωγίας. Το περιεχόμενο βίντεο σύντομης μορφής έχει σχεδιαστεί για γρήγορες επιτυχίες. Θέλετε να κάνετε τους ανθρώπους να γελούν ή να χαμογελούν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δείξτε τους κάτι αστείο, εκπληκτικό ή συγκινητικό!

Συναισθηματική αξία. Το τρίτo στη λίστα μας επιστρέφει στην αυθεντικότητα. Οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται μια γνήσια συναισθηματική σύνδεση με αυτό που παρακολουθούν, γι' αυτό να είστε ειλικρινείς. Μην μπείτε στον πειρασμό να δημιουργήσετε κομψό εταιρικό περιεχόμενο χωρίς ζωή.

Ίσως αναρωτιέστε ποια από αυτές τις τιμές είναι πιο σημαντική. Η απάντηση θα διαφέρει ανάλογα με την επωνυμία σας και τη συνολική στρατηγική περιεχομένου σας. Αλλά όσο περισσότερη αξία μπορείτε να συμπεριλάβετε σε κάθε βίντεο, τόσο το καλύτερο. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε εκπαιδευτικό περιεχόμενο με ένα χαμόγελο ή να διασκεδάσετε τους ανθρώπους λέγοντας κάτι αυθεντικό, είστε νικητής.

 

Εστίαση στην Αυθεντικότητα.

Το ελκυστικό περιεχόμενο στο TikTok δεν σημαίνει εξαιρετικά υψηλές αξίες παραγωγής. Αυτό θα λειτουργήσει για ορισμένες μάρκες αλλά όχι για την πλειοψηφία.

Επειδή είναι όλο σύντομο, το περιεχόμενο του TikTok τείνει να είναι απλό. Συχνά γυρίζεται με ελάχιστο σενάριο ή σκηνικό. Θα πρέπει να στοχεύσετε να προσελκύσετε κόσμο με την ενέργεια και την τεχνογνωσία σας, όχι ένα ακριβό σετ στούντιο.

 

Εστιάστε στο κοινό σας.

Το πιο ελκυστικό περιεχόμενο σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο είναι διαδραστικό. Οι άνθρωποι απαντούν με call to action στο TikTok πιο συχνά όταν τους ενθαρρύνετε να συμμετάσχουν.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε δικό σας το κοινό -στόχος:

Κάντε ερωτήσεις και μοιραστείτε συνομιλίες.

Κινηματογραφήστε τον εαυτό σας να μιλάει στην κάμερα, σαν να βρίσκεστε σε βιντεοκλήση.

Χρησιμοποιήστε πολλές δηλώσεις . Κάντε το περιεχόμενο για τους θεατές, αντί για τον εαυτό σας.

 

Πώς να δημιουργήσετε συναρπαστικό βίντεο σύντομης μορφής

Ας ανακεφαλαιώσουμε: το πιο συναρπαστικό περιεχόμενο βίντεο σύντομης μορφής είναι πολύτιμο, αυθεντικό και διαδραστικό. Αλλά πώς μπορείτε να τα χωρέσετε όλα αυτά σε ένα κλιπ 15 δευτερολέπτων;

Ας αναλύσουμε την ανατομία ενός συναρπαστικού βίντεο TikTok, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο:
Πρόσκληση σε δράσηΣυμμετοχή της κοινότηταςΕπεξεργαστείτε το περιεχόμενό σαςΧρήση ήχου

#1: Παρότρυνση για δράση.

Η αφοσίωση στο TikTok δεν συμβαίνει πάντα. Πρέπει να το ζητήσεις. Είτε ψάχνετε για σχόλια, κοινοποιήσεις, επισημάνσεις "μου αρέσει" ή κλικ, πρέπει να το ενημερώσετε στους ακόλουθούς σας!

Βεβαιωθείτε ότι κάθε βίντεο σύντομης μορφής που δημοσιεύετε τελειώνει με μια σαφή παρότρυνση για δράση. Πείτε στους ανθρώπους γιατί η ανάληψη δράσης θα τους ωφελήσει. Χρησιμοποιήστε φράσεις όπως…

Αποθηκεύστε αυτό το βίντεο για να σας βοηθήσουμε αργότερα!

Σχολιάστε για να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και να συνεχίσετε τη συζήτηση.

Κάντε like και share αν συμφωνείτε!

#2: Συμμετοχή της Κοινότητας.

Η συμμετοχή της κοινότητάς σας θα ενισχύσει το ποσοστό αφοσίωσης στο TikTok και θα αυξήσει την απήχησή σας με την πάροδο του χρόνου. Και υπάρχουν πολλές τακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε κοινότητα γύρω από το βίντεό σας.

Ελέγξτε τα σχόλιά σας στο TikTok και δημιουργήστε περιεχόμενο που απαντά σε ερωτήσεις ή θέματα δημοφιλή στο κοινό σας.

 

Κάντε like και απαντήστε σε όλα αυτά τα σχόλια επίσης!

Καθοδηγήστε τη συζήτηση στα βίντεό σας καρφιτσώνοντας τα αγαπημένα σας σχόλια στην κορυφή.Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε σχόλια χαμηλής ποιότητας με βάση συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Κάντε ερωτήσεις ώστε οι ακόλουθοί σας να μπορούν να δημιουργήσουν περιεχόμενο ως απάντηση στα βίντεό σας. Θα μπορούσαν ακόμη και να κάνουν ντουέτο με τα κλιπ σας.

Μεταβείτε ζωντανά και φροντίστε να αλληλεπιδράτε με άλλους χρήστες που παρακολουθούν τη ζωντανή ροή, ακόμα κι αν στην αρχή είναι μόνο λίγοι!

Μπορείτε να ειδοποιήσετε τους ανθρώπους για ζωντανές ροές εκ των προτέρων. Δημοσιεύστε την προγραμματισμένη ώρα στο προφίλ σας στο TikTok, ώστε οι χρήστες να μπορούν να εγγραφούν για ειδοποιήσεις υπενθύμισης.

#3: Επεξεργαστείτε το περιεχόμενό σας.

Είναι αλήθεια ότι τα βίντεο TikTok δεν έχουν απαραίτητα υψηλές αξίες παραγωγής. Αλλά έχουν μια σειρά από εργαλεία επεξεργασίας και θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε.

Το TikTok συνοδεύεται από μια εκτενή βιβλιοθήκη οπτικών εφέ, ηχητικών εφέ, υπότιτλων και επικαλύψεων κειμένου. Χρησιμοποιήστε αυτά για να κάνετε το περιεχόμενό σας να προσελκύει περισσότερο την προσοχή.

Ειδικότερα, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει υπότιτλους. Αυτά είναι χρήσιμα για όποιον ακούει χωρίς ήχο ή του οποίου η μητρική γλώσσα δεν είναι τα αγγλικά. Θυμηθείτε, το TikTok είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα και δεν θέλετε να χάσετε μέρος του κοινού σας σε ένα γλωσσικό εμπόδιο!

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα κειμένου για να τονίσετε βασικά σημεία που έχετε πει κατά τη διάρκεια του βίντεο. Το βίντεο σύντομης μορφής δεν σας δίνει πολύ χρόνο για να εξηγήσετε τα πράγματα, επομένως θέλετε να προσφέρετε όσο το δυνατόν περισσότερες ενδείξεις και υπενθυμίσεις.

#4: Χρήση ήχου.

Το τελευταίο στοιχείο στη μέθοδο είναι η χρήση ήχου. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ήχος είναι το κλειδί για την επιτυχία και την αφοσίωση του TikTok. Είναι ένα σημαντικό συστατικό στο πώς τα βίντεο κλιπ γίνονται viral.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://www.socialmediaexaminer.com/tiktok-video-engagement-success/

 

 

Similar Posts