Το Meta λανσάρει την νέα ροή του Facebook, μεταφέροντάς μας σε ένα περιβάλλον που μοιάζει με το TikTok.

Η ροή σας στο Facebook ενημερώνεται και διευκολύνει την εύρεση περιεχομένου από φίλους και συγγενείς, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει στο Meta να σας δείχνει και άλλο προτεινόμενο περιεχόμενο, με έμφαση στα βίντεο.
 

 

Το Meta λανσάρει την νέα ροή του Facebook, μεταφέροντάς μας σε ένα περιβάλλον που μοιάζει με το TikT

Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το βίντεο, που δημοσιεύτηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Meta, Mark Zuckerberg, η κύρια επαφή χρήστη του Facebook θα χωριστεί τώρα σε μια επιλογή που θα λέγεται "Home", η οποία θα επικεντρώνεται κυρίως στο προτεινόμενο περιεχόμενο για να σας διασκεδάζει, ενώ θα έχετε επίσης μια νέα επιλογή " Καρτέλα Ροής, όπου θα μπορείτε να δείτε τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις σε διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των: «Αγαπημένα», «Φίλοι», «Ομάδες» κ.λπ.

 

Η εμπειρία του Facebook μοιάζει περισσότερο με το TikTok, και αυτοαποκαλείται «εφαρμογή ψυχαγωγίας» και όχι κοινωνικό δίκτυο.

Η κύρια ροή "For You" του TikTok αφορά το καλύτερο, πιο ελκυστικό περιεχόμενο από όλη την εφαρμογή, ευθυγραμμισμένο με τα ενδιαφέροντά του χρήστη, γεγονός που την καθιστά μια πολύ πιο συναρπαστική ροή, καθώς δεν περιορίζεται από τις συνδέσεις ή το δικό σας κοινωνικό γράφημα. Η Meta προσπαθεί τώρα να κάνει το ίδιο – αλλά θέλουν πραγματικά οι χρήστες του Facebook μια εμπειρία τύπου TikTok με περιεχόμενο Facebook;
 

Όπως μπορείτε να δείτε εδώ, τις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα θα δείτε ένα νέο μήνυμα όπως αυτό στην εφαρμογή, που θα σας ειδοποιεί για τη νέα εμπειρία.

Αυτό ουσιαστικά δίνει στο Facebook άδεια να σας δείχνει ό,τι πιστεύει ότι θα σας αρέσει, αλλά με αυτό τον τρόπο μπορείτε να βρείτε τους φίλους σας και τις Σελίδες που ακολουθούν. 
 

Έτσι, μπορείτε να περιμένετε να δείτε πολύ περισσότερο περιεχόμενο βίντεο στην κύρια ροή σας στο FB – το οποίο λέει ο Zuckerberg θα παρέχει το καλύτερο και των δύο κόσμων:

«Μια από τις πιο απαιτούμενες λειτουργίες για το Facebook είναι να διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι δεν χάνουν τις αναρτήσεις των φίλων τους. Έτσι, σήμερα ανοίγουμε μια καρτέλα "Ροές" όπου μπορείτε να βλέπετε αναρτήσεις από τους φίλους, τις ομάδες, τις Σελίδες και άλλα.... με χρονολογική σειρά. Η εφαρμογή θα εξακολουθεί να ανοίγει σε μια εξατομικευμένη ροή στην καρτέλα "Αρχική σελίδα", όπου η μηχανή αναζήτησης θα προτείνει το περιεχόμενο που πιστεύουμε ότι θα σας ενδιαφέρει περισσότερο. Αλλά η καρτέλα "Ροές" θα σας δώσει έναν τρόπο να προσαρμόσετε και να ελέγχετε περαιτέρω την εμπειρία σας."
Όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται το Facebook να σας δείχνει περισσότερο περιεχόμενο από όλη την εφαρμογή για να σας κρατήσει αφοσιωμένους αλλά να διευκολύνει την εύρεση του περιεχομένου που σας αρέσει.


Βέβαια δεν είμαστε σίγουροι για αυτά που έρχονται στο Facebook, αν τα επιθυμούν οι χρήστες, άλλα ούτε και για το τι θέλουν πραγματικά από την εφαρμογή. Με την πάροδο του χρόνου, το Facebook έγινε το μέρος για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις από φίλους και συγγενείς, με τις αναρτήσεις επωνυμίας και σελίδας να ενισχύουν τη ροή σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον κάνουν check-in στο Facebook καθημερινά για να διασφαλίσουν ότι δεν χάνουν καμία βασική ενημέρωση, αλλά στη συνέχεια αλλάζουν σε άλλες εφαρμογές για ψυχαγωγία όλη την ημέρα.

Αυτό, φυσικά, σημαίνει ότι οι άνθρωποι καταλήγουν να περνούν πολύ περισσότερο χρόνο σε άλλες εφαρμογές από ό,τι σε αυτό το Κοινωνικό Δίκτυο, κάτι που προσπαθεί να αντιμετωπίσει το Facebook. Αλλά και πάλι αναρωτιόμαστε, θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι να δούν πρόσφατο περιεχόμενο, πιο δημοφιλή βίντεο στην κύρια ροή τους στο Facebook – και θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι να αλλάξουν οι καρτέλες στην εφαρμογή για να λαμβάνουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις από φίλους και συγγενείς;

Θα μπορούσα να μαντέψω ότι δεν το κάνουν. Σύντομα, όμως, θα το μάθουμε, με τον Meta να δεσμεύεται για τη νέα προσέγγιση και να ξεκινάει το λανσάρισμα της νέας ροής και όχι μιας απλής δοκιμής.

Και για τις εταιρείες, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι προβληματικό, καθώς οι χρήστες θα πρέπει να μεταβούν σε ξεχωριστή ροή για να δουν τις ενημερώσεις.

Αυτό θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια τη μείωση της προσέγγισης χρηστών της ανάρτησής – κάτι που φαίνεται σχεδόν αδύνατο, δεδομένου ότι οι περισσότερες Σελίδες έχουν μονοψήφιο ποσοστό προσέγγισης χρηστών.

Αλλά, όπως είπε κάποτε ο Ian Malcolm, «η ζωή βρίσκει πάντα τον τρόπο της». Σε αυτήν την περίπτωση, είναι το Facebook που βρήκε έναν νέο τρόπο – και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι θα θέλουν πραγματικά να το δουν.

Η ενημέρωση κυκλοφορεί τόσο σε iOS όσο και σε Android από τις 21/7. 

 

 

 

 

 

 

 


 

Similar Posts